Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu 343 Genç Polis Mezun Etti


Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu 343 Genç Polis Mezun Etti

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO)’nun 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı 17. dönem mezunları için yemin töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından mezunlar adına dönem birincisi Kahraman Melih Arabacı bir konuşma yaparak, yaş kütüğüne plaket çakdı.

Ardından Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Ogün Şahin yaptığı konuşmasında, “Okulumuzun 17. Mezuniyet törenine hoş geldiniz. Bugün 150 kadın, 193 erkek olmak üzere 343 genç meslektaşlarımızı 2 yıl süren zor ve yorucu bir eğitimin ardından okulumuzdan uğurluyoruz. Eğitim-Öğretim dönemi boyunca bizlere her türlü imkân ve desteği sunan Devletimize ve Yüce Milletimize minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de uzun ömürler diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Genç meslektaşlarım yolunuz ve bahtınız açık olsun'' dedi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Çakıcı yaptığı konuşmasında, “2 yıl süren zorlu bir eğitimi bitirdiniz. Şimdi yuvadan uçma zamanı kendi ayaklarınızın üzerinde duracaksınız. İnanıyorum ki her biriniz başarılı olacaksınız. Görevin iyisi kötüsü olmaz. Bizde bir düstur vardır. İstediğin yerde değil, istenildiği yerde çalışırsın. Bu meslek zorlu ve fedakârlık isteyen bir meslektir. Bunun farkındasınız. Zaman içerisinde suç ve suçlularla mücadele ederken vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü korunmak için terörle mücadele ederken bu sorumluluğun bilincinde olacaksınız. Yeri gelecek bu vatan için şehit olacaksınız. Şimdiden yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Samsun Valisi Osman Kaymak törende yaptığı konuşmasında, ”Mezun olan polislerimizin değerli aileleri, hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet töreninde aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Değerli veliler bugün sizler için çok kıymetli bir gün. Gözbebeği evlatlarınızın önemli gününde yanlarındasınız. Samsun’a hoş geldiniz.

Değerli genç polis memuru adayı kardeşlerim, sizler ülkemizin güvenliği ve asayişi için göreve başlayacaksınız. Gerçekten işiniz çok önemlidir. Her meslek kıymetli ve kutsaldır. Ama sizler insanların hayatını direk etkileyen bir mesleği yapıyorsunuz. Devletin sizlere verdiği yetkiyle insanların hayatlarına müdahale ediyorsunuz. O yönüyle sizin mesleğiniz kutsaldır. Bunun bilincinde olduğunuzu ve bu bilinçle bu okulu bitirdiğinize inanıyorum. Mesleğin ötesinin yanında başarının sırrı işini ve insanları sevmektir. İnsanları sevdiğiniz zaman işinizin daha çok kolay olduğunu göreceksiniz. Zira insan sevgisi olmayan, insan her yerde sorun yaşar.

Sizler bazen bir olaya müdahale edersiniz. İletişim ve insan sevgimiz eksik ise sıradan olay farklılaşmaya başlar. O anlamda çok kıymetli milletimizi çok sevin. Milletimiz inanın her şeyin en iyisine layık. Tabi ki işiniz suçu ve suçluyu kovalamaktır. Gücünüzü de devletten ve kanundan alacaksınız. Kaba davranan işini bilmeyen belindeki silaha güvenerek insanlara hareket ederek değil, onun bilincinde olarak kanun ve nizamlara uyarsanız o zaman göreceksiniz ki işiniz kolay olacak ve görev yaptığınız yerlerde hem amirleriniz ve hem de halkımızdan takdir ve saygı göreceksiniz.

Geçen Pazar günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919’un 100. Yılını kutladık. Arkadaşlar, Milli Mücadele 100 yıl önce başladı ama bitmedi. Bunu bilmemiz gerekiyor. O anlamda bu güzel coğrafyada ve topraklarımızda gözü olan uluslararası güçler var. Onlara karşı çok uyanık ve birikimli olmak durumundayız. Bunun için bol bol kitap okumamız ve kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Mesleğini en iyi yapmanın yolu birikimli olmaktır. Bilgi kuvvettir. Arkadaşlar her meslekte iş işte öğreniliyor. Polislik karakollarda ve sahada öğreniliyor. İşin kolayına kaçıp masada değil bizzat suçu ve suçluyu kovalayarak sahada olmalıyız.

Değerli veliler, sizler çocuklarımızın yetişmesi için büyük emek verdiniz ve buralara kadar geldiniz. Çocuklarımızın yetişmesinde Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu müdürümüz başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Mezuniyetiniz sizlere kutlu ve mübarek olmasını diliyorum. Bahtınız açık, görev süreniz içerisinde kazasız belasız bir hayat diliyorum. Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.” dedi

Konuşmaların ardından 17. Dönem mezunlarının en başarılı ilk beş öğrencisine Vali  Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından diploma ve ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından mezun olan 343 genç polise Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi tarafından yemin töreni gerçekleştirildi. Daha sonra öğrenciler aileleri ile buluştu.

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nda (PMYO) düzenlenen 17. Dönem mezuniyet törenine ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ünsal Ağaoğlu, Adli Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tekiner, kurum müdürleri ve mezun olan polislerin yakınları katıldı.


Yayın Tarihi: 20/05/2019