19 Mayıs İlçesinin Gastronomi Turizmi Tolantısı


19 Mayıs İlçesinin Gastronomi Turizmi Tolantısı

19 Mayıs İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu konulu toplantı gerçekleştirildi.

19 Mayıs İlçesinde üretilen ürünlerden oluşan, Halk Eğitim Merkezinde görevli usta öğreticiler ile Engiz Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği ve tat analizlerinin gerçekleştiği toplantıda, ilçenin gastronomi turizm potansiyeli hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantının ardından açıklamada bulunan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’ Bu araştırmanın amacı kırsal ve kültür turizmi açısından zengin olan Samsun’un gastronomi turizmi potansiyelini yerel halkın bakış açısıyla ortaya çıkarmaktır. Bizler de 19 Mayıs İlçesi olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde analiz etmek ve ortaya çıkartmak için kurduğumuz Engiz Kadın Kooperatifimiz ile Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde üretilen ve işlenen ürünlerden oluşan, özellikle Nebiyan Fasulyesi, Nebiyan Kestanesi, Salep, Engiz Ketesi ve tıbbi aromatik bitkilerin ilçemiz ve ilimiz açısından önemini vurgulamak istiyoruz. Bu konudaki gerek coğrafi işaret gerekse marka tanıtımı konusunda çalışmalarımızı Ondokuzmayıs Yerel Eylem Grubumuz ile birlikte yürütüyoruz. ’dedi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,  19 Mayıs Kaymakamı İbrahim Civelek, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve kurum amirleri katıldı.


Yayın Tarihi: 06/12/2023 - 14:59