Büyükşehir'den 19 Mayıs İlçesinde Turizm Hamlesi


Büyükşehir'den 19 Mayıs İlçesinde Turizm Hamlesi

İlçenin Yörükler Mahallesi sınırları içinde bulunan Kızılırmak deltası kuş cennetine yaptığı yatırımlarla Samsun’u Kuş Cenneti ile tanıtma çalışmalarına son sürat devam eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, yatırım çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Yörükler Mahallesi kısmında Kızılırmak Deltası kuş cennetinin girişine karavan park projesi başlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi ve 19 Mayıs Belediyesi yer tespiti gerçekleştirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve beraberindeki heyet Yörükler mahallesinde incelemelerde bulundu. 19 Mayıs Belediyesine ait olan park alanını karavan park olarak kararlaştıran heyet, ardından mahalle halkıyla sohbet etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak deltası kuş cennetine ve siz değerli Yörükler halkına çok önem veriyor. Bu bölgeyi sizlerle birlikte şahlandıracağız. Bu alana yapacağımız karavan parkı ile birlikte, buralara gelecek olan yerli ve yabancı turistlere konaklama imkânı sunacağız. Yörükler Mahallemizdeki Kuş Cennetine kadar olan evlerin dış cephe tamiratlarını ve bakımlarını büyükşehir olarak biz karşılayacağız. Ayrıca büyükşehir belediyemizin yörükler halkı için bir diğer projesi ise, isteyen evinin önünde yeterli alan varsa doğaya uyumlu 4-5 odalı ahşaptan pansiyon yaparak işletebilecek. Bunun desteğini büyükşehir belediyesi olarak bizler sağlayacağız. Buraların doğal güzelliklerini korumak hepimizin görevi. Gerçekleştirilen yatırımların hepsi sizlerin ekonomik ve sosyal anlamda gelişmesi için. dedi

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise yaptığı açıklamada; Büyükşehir Belediyemiz ilçemize ve özellikle Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinin başlangıç noktası olan Yörükler Mahallemize ve Yörükler halkına çok önem veriyor. Buraları turizme açarak, ekonomik ve sosyal anlamda ilçemize büyük katkı sağlayacak. Bu alana yapılacak olan karavan parkı, tarihi eski hamamın restore edilmesi, isteyenlerin pansiyon kurması, kanal boyu denize kadar rekreasyon alanlarının oluşturulması gibi projeler hayata geçecek. dedi


Yayın Tarihi: 24/01/2016