Mahmur Dağı Mesire Alanı Açılışı Gerçekleştirildi


Mahmur Dağı Mesire Alanı Açılışı Gerçekleştirildi

İlkadım Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılarak eşsiz bir mesire alanı haline getirilen Mahmur Dağı Mesire Alanı açılışı gerçekleştirildi.

DOĞA HARİKASI AÇILDI

İlkadım Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılarak eşsiz bir mesire alanı haline getirilen Mahmur Dağı Mesire Alanı açılışı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından gerçekleştirildi.

Kalabalık bir nüfusa sahip İlkadım ilçesinde kentin hareketliliğinden kaçarak doğayla iç içe zaman geçirmek isteyen vatandaşlar için eşsiz bir imkan haline getirilen Mahmur Dağı Mesire Alanının açılışını gerçekleştiren Başkan Tok, alanın daha açılışı gerçekleştirilmeden büyük bir ilgi görmeye başladığını vurgularken, hem açılışa hem de şenliklere katılan vatandaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

TÜM AYRINTILAR DÜŞÜNÜLMÜŞ

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından çevre düzenlemesi yaptırılan Mahmur Dağı Mesire Alanı doğaseverlerin yeni adresi olmayı başardı. İlkadım ilçesinin en yüksek dağlarından olan 1387 rakımlı mahmur dağı doğası ve temiz havası ile yaz aylarında birçok ziyaretçiyi ağırlamaya hazır. İçerisinde Bay ve Bayan Mescit, çeşmeler, sahne, doğa sporları alanı, ekstrem spor alanları, piknik alanları ve yürüyüş alanlarının bulunduğu ve doğaseverler için tüm ayrıntıları düşünüldüğü mesire alanı, kent merkezi ve çevre ilçelerden misafirlerini ağırlamaya hazır.

26. MAHMUR DAĞI ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Mahmur Dağında 26’ncısının gerçekleştirildiği Mahmur Dağı Kadırga Şenliklerinde güzel görüntüler yaşandı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı şenliklerde türküler eşliğinde semaverler yakıldı, sofralar kuruldu, kardeşlikler pekişti. Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinin sahne aldığı şenlikte kemençe eşliğinde horonlar çekilirken vatandaşların alış veriş yapabileceği stantlarla esnafta kazanmış oldu.

“BURAYA GELDİĞİM İLK GÜN KARAR VERMİŞTİM”

“2014 yılında belediye başkanı olarak ilk defa geldiğim Mahmur Dağı Şenliklerinde bu alanı hemşerilerime yakışır bir alan haline getirmek için karar vermiştim” diyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok vatandaşlarla beraber horon çekerek piknik alanında bulunan İlkadımlılarla tek tek sohbet etti. Ardından açılış merasimini gerçekleştiren Başkan Tok; “2014’de bu alana geldiğimde vatandaşlarımızın yoğun ilgisine rağmen bakımsız halde olan mesire alanının düzenlenmesi için karar almıştım. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonrasında hemşerilerimize yakışır bir alan yaptık. Şimdi 26’ncısı gerçekleştirilen şenliklerde alt yapısı tamamlanmış mesire alanımızda daha da coşkulu bir eğlence yapılabilmekte. Mahmur Dağı Mesire Alanımızın ve Kadırga Şenliklerinin hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 06/08/2017