El Emeği Çarşısı Yeni Gelir Kapısı Oldu


El Emeği Çarşısı Yeni Gelir Kapısı Oldu

Ordu'da Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan "El Emeği Çarşısı" ev hanımlarının yeni ekmek kapısı oldu. Vatandaşların ürettikleri el emeği ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sunmalarını sağlayan “El Emeği Çarşısı”nı açılışından bu yana toplam 5 bin 468 kişi ziyaret etti.

ARTIK DAHA FAZLA KAZANIYORLAR     

Çarşıda onlarca kadın, evde ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Bazı kadınlar kazandıkları parayla çocuklarını okuturken, bazıları ise ihtiyaçlarını gideriyor. Daha önce evde ürettikleri ürünleri sipariş üzerine satarken şimdi ise tezgâh başında satış gerçekleştiren kadınlar, Ordu Büyükşehir Belediyesinin kendilerine sunduğu hizmet ile hem daha fazla kazanıyor hem de düzenli bir mekânda olmalarından dolayı büyük memnuniyet yaşıyor.

20 ADET STANT AÇILIYOR

Altınordu ilçesi Süleyman Felek Caddesi üzerinde, Ziraat Bankası arkasında bulunan El Emeği Çarşısı’nın alt katı stantların bulunduğu 110 m2lik ve üst katı ise ihtiyaçların karşılandığı bir bölüm hâlinde hizmet veriyor. Ev hanımlarının orijinal el emeği ürünlerini toplam 20 adet stantta, 15 gün boyunca dönüşümlü olarak kullandığı çarşı vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor.  Çarşıyı açılışından bugüne toplam 5 bin 468 kişi ziyaret etti.

ÇARŞININ HEMEN YANINDA ORGANİK PAZAR AÇILACAK

Başkan Enver Yılmaz’ın büyük destek verdiği proje ile birlikte kadınlar, evlerinde ürettikleri ürünler için önemli bir sergi ve satış noktasına kavuştu. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin sadece sevk ve idare bölümünde yer aldıklarını belirterek, “Özellikle ilçelerimizdeki ORMEK şubelerimizden çok güzel örnekler çıkıyor. Kurs merkezlerimizde eğitim gören kardeşlerimiz de çarşımızda ürünlerini sergileyebiliyor ve hiç ücret vermeden burada satış yapabiliyor. Büyükşehir’imiz bu tür sosyal ve kültürel çalışmalara imza atmayı sürdürecek. İlerleyen zaman içerisinde bu çarşımızın hemen yanında bulunan alanı düzenleyerek daha önce sebze pazarlarında satılan yöresel ve organik ürünlerimiz burada sergilenerek satılacak” dedi.


Yayın Tarihi: 19/01/2018