Yapay Zekâ Sophia Türkiye’ye Geldi


Yapay Zekâ Sophia Türkiye’ye Geldi

Zekâsı kadar güzelliğiyle de dikkat çekti

Yapay Zekâ Gerçek Güzellik Merakla beklenen yapay zekâ Sophia, sonunda Türkiye’ye geldi. İnsana en çok benzeyen robot olarak tarihe geçen Sophia, Watsons tarafından yapılan makyajıyla katılımcıların beğenisini toplayarak güzelliğiyle de dikkat çekti.

Hong Kong merkezli Hanson Robotics şirketinin 2015 yılında etkinleştirdiği Sophia, bu yıl 5’incisi düzenlenen Marketing Meetup’ta merak edilen soruları sahneden yanıtladı.

Sophia’nın makyajı Watsons’tan…

Marketing Meetup etkinliğinde sempatikliği ile gönülleri kazanan Sophia, makyajı ve güzelliği ile de odak noktası oldu. Etkinlik kapsamında Sophia’nın makyajı Watsons makeup artisti tarafından yapıldı. Sophia’nın makyajında, Watsons’ın öne çıkan markalarından eyeliner, maskara, allık ve ruj gibi ürünler kullanıldı. Makyaj uygulaması sonrasında güzelliğine güzellik katılan Sophia, seyircilerden büyük ilgi gördü.

İnsana en çok benzeyen robot: Sophia

Suudi Arabistan tarafından vatandaşlık verilen Sophia, dünyanın ilk vatandaşlık alan robotu olma özelliği taşıyor. Mimikleriyle, yaptığı şakalarla ve düşündüren cevaplarıyla bir insana oldukça benzer şekilde geliştirilen Sophia, sohbet sırasında konuşulanları hafızasına alabiliyor, sonradan hatırlayabiliyor ve kişilerle göz teması kurabiliyor. Geçtiğimiz günlerde ABD’li aktör Will Smith ile bir araya gelen Sophia, farklı ruh hallerine göre kızgın, üzgün ve mutlu gibi 60’tan fazla yüz ifadesi kullanabiliyor.


Yayın Tarihi: 18/04/2018