Vali Osman Kaymak Ayvacık İlçesini Ziyaret Etti


Vali Osman Kaymak Ayvacık İlçesini Ziyaret Etti

Samsun Valisi Osman Kaymak Ayvacık ilçesini ziyaret ederek Ayvacık Kaymakam Vekili Kemal Ülkü’yü ve Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur’u makamında ziyaret etti.

Vali Osman Kaymak’ı Ayvacık ilçesi kaymakamlık ziyaretine gelişinde, Kaymakam Vekili Kemal Ülkü, ilçe protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri karşıladı.

Karşılamanın ardından Vali Osman Kaymak, Ayvacık Kaymakam Vekili Kemal Ülkü'yü makamında ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Vekili Kemal Ülkü, ilçenin eğitim, sağlık, ekonomik, nüfus, ulaşım, asayiş ve diğer konular hakkında Sayın Valimize brifing vererek, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi sundu.

Brifingin ardından Kaymakam Vekili Kemal Ülkü, günün anısına Ayvacık Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan ve ilçeye özgü 'Cicim Kilimi'ni Vali Osman Kaymak'a takdim etti.

Daha sonra kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Kaymak, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur’u makamında ziyaret ederek, ilçede yapılan projeler hakkında bilgi aldı.

Belediye ziyaretin ardından Vali Kaymak, Ayvacık ilçesi İskele Kafe Restoran’da ilçe muhtarları ile bir toplantı yaptı.

Toplantıda, hükümet konağının ve ilçe devlet hastanesinin yetersiz olduğunu yerinde inceleyerek gördüklerini belirten Vali Osman Kaymak, “Yeni bir hükümet konağının ve Sağlık Bakanımızın Samsunlu olması hasebiyle de yeni bir ilçe devlet hastanesinin yapımı için çalışacağız" dedi.

Barajlarımızın hem turizm, hem de balıkçılık için geliştirilmesi konusunu önemsiyoruz diyen Vali Kaymak, “Dünyayla yarışacak durumda iken yol ve altyapı sorunlarını artık konuşmamamız gerekiyor.. Bu tür sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması lazım. Gelişen bir ülkede üretime yönelik çalışmalara önem vermek zorundayız. Bunun için de projeler üretilmelidir. Bütün sivil toplum kuruluşları ve ortak paydaşlar ile bir araya gelip, ilçemizin gelişmesi için gerekeni yapmalıyız” dedi.

Toplantının sonunda Vali Osman Kaymak, muhtarların görüş, öneri ve taleplerini dinleyerek, onların sorunlarına çözüm bulunması noktasında talimat verdi

Ayvacık ilçesi ziyaretine ayrıca, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Kırmacı katıldı.


Yayın Tarihi: 14/11/2017