Unuttuğunuzu, Unutuyor musunuz?


Unuttuğunuzu, Unutuyor musunuz?

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, Nöroloji Merkezi 'Unutkanlık' konusunda bilgilendiriyor...

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uz. Dr.Osman Demir, "Unutkanlığın ne kadarı normal, ne kadarı değil. Unuttuğunuzu, unutuyormusunuz? Unutkanlıkla ilgili hastalık, hemen herkesin aklına “Alzheimer”ı getirse de, kafa darbesi, beyin tümörü, beyin iltihabı, sara hastalığı, beyinde bir damarın tıkanması da unutkanlığa yol açabiliyor." dedi.

Günlük hayatımızda hemen hemen herkesin başına gelebilen unutkanlık durumu ciddiye almıyoruz fakat bu dumurun çeşitli hastalıklara yol açabileceğini biliyor musunuz?

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uz. Dr.Osman Demir, unutkanlıkla ilgili hastalık, hemen herkesin aklına “Alzheimer”ı getirse de, kafa darbesi, beyin tümörü, beyin iltihabı, sara hastalığı, beyinde bir damarın tıkanması da unutkanlığa yol açabileceğini belirtirken, unutkanlık seyrine göre mutlaka bir uzman doktor desteği alınmasının şart olduğunu söylüyor.

UNUTKANLIĞIN SEBEBİ ARAŞTIRILMALI

Nöroloji Uzmanı Uz. Dr.Osman Demir, "Çağımızın en çok duyulan şikayetlerişnden biri "Unutuyorum!" kemilesidir. Unutmayan insan yoktur. Hemen hemen hepimiz birçok şeyi unutuyoruz. "Dün sabah ne yediğimi unuttum" cümleleri çok masumane görülsede aslında çeşitli beyin hastalıkları tehlikesi ile karşı karşıya kababilirsiniz. Bazen bu unutkanlıklar yorgunluktan ve stresten olsada kişi unutkanlığına sebep olan durumu araştırmaladır. Bunun içinde mutlaka bir hekime muayene olması gerekmektedir. " dedi.

"ÇOK UNUTKAN OLDUN"

Uz. Dr.Osman Demir sözlerine şöyle devam etti:" Kişi unutkanlığının normal bir unutkanlık mı? yoksa bir hastalık belirtisi mi olduğunu nasıl ayırt edebilir? Kişi yaşamının unutkanlıkları yüzünden etkilenmeye başlaması önemli bir belirtidir. Etraftan gelen geri bildirimlere de dikkat etmek gerekmektedir. “Sen bugünlerde çok unutkan oldun! Söylediğimi hatırlamıyor musun?" gibi cümleler bunun kanıtıdır."


Yayın Tarihi: 14/01/2018