Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası Sona Erdi


Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası Sona Erdi

Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Türkiye Judo Federasyonu tarafından düzenlenen “Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası” sona erdi.

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu’nda yapılan ve 4 gün süren şampiyonaya 70 ilden 986 sporcu katıldı. İçlerinde 2020 ve 2024 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek judocuların da mücadele ettiği şampiyona, kıran kırana müsabakalara sahne oldu.

Şampiyonada en çok madalya kazanan il, 3 altın, 2 gümüş ve 4 bronzla Ankara oldu. Ankara’yı 2 altın, 2 gümüş ve 4 bronzla Kocaeli ve 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronzla Konya izledi.

DEV BİR ORGANİZASYONA DAHA İMZA ATTIK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Enver Yılmaz, her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını ifade ederek, “Dev bir organizasyona daha hep birlikte imza attık. Dört gün süren Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası kapsamında, 70 ilden 986’sı sporcu olmak üzere antrenör ve idarecilerle birlikte yaklaşık 1.500 kişiyi ilimizde ağırladık. Bu dev organizasyonun ilimizde düzenlenmesi ve başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasında başta Türkiye Judo Federasyonu Başkanı hemşehrimiz Sezer Huysuz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

TÜM ORDULULARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ise Ordu’da güzel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, “Çok şükür güzel bir judo organizasyonunu daha kazasız belasız bitirdik. Tüm Ordululara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Müsabakalar sonucunda kilolarında madalya kazanan judocular ise şu şekilde sıralandı:

Kadınlarda 40 kg’da İlknur Aşçı (Trabzon), 44 kg’da Özge Andıç (Ankara), 48 kg’da Zeliha Cinci (Ankara), 52 kg’da Sevcan Yılmaz (Bartın), 57 kg’da Dilay Tekin (Edirne), 63 kg’da Ayten Mediha Yeksan (Samsun), 70 kg’da Merve Topoğlu (Ankara) ve +70 kg’da Mine Kalender (Burdur) şampiyon oldu.

Erkeklerde ise 50 kg’da Emirhan Karahan (Kocaeli), 55 kg’da Enes Uysal (Karaman), 60 kg’da Salih Yıldız (Iğdır), 66 kg’da Bayram Kandemir (Konya), 73 kg’da Muhammed Mustafa Koç (Tekirdağ), 81 kg’da Mert Şişmanlar (Manisa), 90 kg’da Mehmet Can Talay (Konya) ve

+90 kg’da Ömer Kemal Aydın (Kocaeli) şampiyon oldu.


Yayın Tarihi: 29/01/2017