Türkiye’de Çikolatanın Merkezi Ordu Olacak


Türkiye’de Çikolatanın Merkezi Ordu Olacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Gülyalı ilçesindeki Çikolata Park Projesi'ne ilişkin, "Fındıkta iç tüketimi artıracak ve Türkiye’de çikolatanın merkezi olacak Çikolata Park, yılsonunda hizmete girecek" dedi.

Gülyalı’da yaklaşık 55 dönüm alan üzerine kurulan Çikolata Park inşaatında gerçekleştirdiği incelemeler sırasında yetkililerden bilgi alan Başkan Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada ekiplerin inşaat çalışmasını tüm hızıyla aralıksız sürdüğünü söyledi.

"Bu projeyle bölgemizdeki fındık satışı ve fındıklı ürün çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz" diyen Başkan Yılmaz, "Fındık sektörünün temsilcileri de projenin tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Özellikle fındık ürünleri satan firmaların ürettikleri her şey buradan yerli ve yabancı turistlere ulaştırılacak. Böylece fındıkta iç tüketim ciddi oranda artacak. Fındık ve çikolatanın birleşmesiyle burası Türkiye’nin çikolata merkezi olacak" diye konuştu.

YILSONUNA HİZMETE GİRİYOR

Yaklaşık 8,5 milyon lira maliyetindeki projenin bölgeye kazandırılmasının son derece önemli olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, "Yıllık ortalama 200 bin tonla dünyada en çok fındık üretimi yapılan Ordu’da hayata geçirilecek proje, ilimizin en önemli tarım ürünü olan fındığa değer katacak. Çikolata Park’ta fındığın tanıtımını yapacak ve tüketimini artırmaya yönelik farklı uygulamalar geliştireceğiz. Fındıkta iç tüketimi artıracak bu proje, inşallah yılsonunda hizmete girecek" şeklinde konuştu.

Fındıkta iç tüketimin artırılmasının yanı sıra projenin Ordu’nun turizm ve ekonomik yapısına önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Proje, deniz üzerine inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı’nın hemen yanı başına kuruluyor. Havalimanını kullanan her vatandaş, burada hoşça vakit geçirebilecek. Bunun yanı sıra alışveriş yapmak için buraya gelen vatandaşlarımız olacak. İnşallah bu proje her yönüyle hem ilimize, bölgemize hem de ülkemize çok şeyler katacak" açıklamasını yaptı.

Başkan Enver Yılmaz, Çikolata Park’ın çok yönlü olarak hizmet vereceğini de anlatarak, "Projede kapsamında müze binası, restoran ve kafeteryaları içeren kapalı alanların yanı sıra halı saha, tenis kortu, çok amaçlı spor sahası, temalı çocuk oyun alanları, bisiklet parkuru, yürüyüş yolları, amfi, gösteri alanları, seyir terasları ve geniş yeşil alanlar da yer alacak" dedi.


Yayın Tarihi: 18/08/2016