Türkiye Yeni Sisteme ‘EVET’ Dedi


Türkiye Yeni Sisteme ‘EVET’ Dedi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini öngören halkoylaması gayri resmi sonuçlara göre ‘EVET’le sonuçlandı. Türkiye, yeni sisteme ‘EVET’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ile ilgili değişiklikler 3 Kasım 2019 tarihinde yapılması öngörülen seçimlerle birlikte yürürlüğe girecek. Ancak pakette yer alan 18 madde maddeden 3'ü hemen yürürlüğe girecek. Partili Cumhurbaşkanlığı maddesi; Anayasa’nın 101'inci maddesindeki değişiklikle artık Cumhurbaşkanı'nın parti üyesi olmasının önünde bir engel kalmadı. HSYK'nın adı ve yapısı değişecek; Yeni adı Hâkimler ve Savcılar Kurulu olacak ve kurul, 30 gün içinde yeniden yapılandırılacak. Anayasa Mahkemesi de tamamen sivilleşecek; 2 askeri üyenin görevine son verilerek üye sayısı 17’den 15’e indirilecek.

Milletimizin %86 gibi yüksek bir katılımla sandık başına giderek tercihini yapması, seçimin huzurlu bir şekilde yapılmış olması takdire şayandır. Demokraside seçimlerin saygılı bir şekilde yapılması önemlidir.  Başbakan Binali Yıldırım’ın Balkon konuşmasında, "Bu halk oylamasında 'hayır' diyenler de 'evet' diyenler de birdir, aynı şekilde değerlidir" sözü de tam olarak bunu işaret ediyor. Seçmen tercihini sandıkta göstermiştir. Bu sonucun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.


Yayın Tarihi: 16/04/2017