Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına Tahir Akyürek Seçildi


Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına Tahir Akyürek Seçildi

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile Ankara’da yapıldı.

TBB Başkan Vekili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, çok önemli bir sorumluluğu yerine getirmek üzere bir araya gelen belediye başkanlarına teşekkür etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinden ayrılan Kadir Topbaş’a bundan sonraki hayatında başarılar dilerken, seçimle göreve gelecek belediye başkanı ve ekibine de hayırlı olsun temennisinde bulundu.

İYİ NİYETLE ÇALIŞANIN İŞİ RAST GİDER

Belediye başkanlığı görevinin zor bir iş olduğunu belirten Bakan Özhaseki, “Eğer bir belediye başkanı bütün zorluklara rağmen iyi niyetle, aşkla ve şevkle işine devam ediyorsa emin olun birçok işi rast gider. Allah yardım eder” dedi.

Doğu ile batı arasındaki farkların başında kamu yönetimi anlayışı olduğunu kaydeden Bakan Mehmet Özhaseki, “Doğuda merkezi anlayış ancak batıda kendi içinde daha rahat hareket edebilen, yetkilerle donatılmış bir belediyecilik anlayışı vardır. Batıda yerelden gelmeyen hiçbir fikir başarılı olamaz. Doğu toplumlarında merkeziyetçi bir yapı vardır. Ülkemizde son yıllarda yerele verilen yetkiler, aslında çok özel ve çok hızlı bir değişimin göstergesidir” diye konuştu.

Toplantıya katılan belediye başkanlarına teşekkür eden Bakan Özhaseki, Türkiye Belediyeler Birliğinde yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

BAŞKANLIĞA TAHİR AKYÜREK SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından, meclisin genel gündemi değerlendirilerek seçime geçildi. Muhalefetin aday çıkarmadığı seçimde tek aday olarak gösterilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek için oy kullanıldı. Seçim sonucunda 345 oy ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına seçildi. Oylamada 9 oy geçersiz sayıldı.

BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

Bizi aday gösteren ve bu göreve layık gören bütün kardeşlerimize ve Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 1945 yılından bu yana faaliyette olan Türkiye Belediyeler Birliğine geçmişten bugüne hizmet eden bütün Başkanlarımıza, Meclis üyelerine, Encümen üyelerine teşekkür ederken son Birlik Başkanımız Kadir Topbaş’a da Birlik üyelerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesine yönelik belediyeler olarak ciddi katkı sağlamak durumundayız. Şehirler Türkiye’nin gelişiminin yüzü konumunda. Belediyeler olarak, ülkemizin hedeflerine ulaşabilmesi için gayret gösteriyoruz. Bizler, büyük Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar çalışma sözü veriyoruz. Bundan sonra da belediyeler arasındaki işbirliğinin gelişmesi, dayanışmanın artması, deneyim paylaşımının sağlanması ve aynı şekilde projelerde birlikte hareket etmenin geliştirilmesi gibi birçok konuda çalışmaya devam edeceğiz. Birlikte görev alan arkadaşlarımız belediyecilik konusunda çok tecrübeli. Onlarla birlikte bundan sonraki süreçte hayırlı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Destekleyen tüm Meclis üyelerimize tekrar şükranlarımı arz ediyorum.


Yayın Tarihi: 05/10/2017