Türk Kızılayı Tüm Dünyada İftar Sofraları Kuracak


Türk Kızılayı Tüm Dünyada İftar Sofraları Kuracak

“Ramazan’ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganıyla yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine gıda dağıtımlarına başlayan, maddi yardımda bulunan ve iftar sofraları kuran Türk Kızılayı, Ramazan’ın 15’ine denk gelen 30 Mayıs Çarşamba günü yetimler adına iftar sofraları kuracak

İslam Dünyası Yetimler Günü kapsamında Kızılay tarafından yurtiçinde birçok il ve ilçede organize edilecek olan Yetim İftarı, yurt dışında ise 33 ülkede aynı gün düzenlenecek.

Kızılay Genel Merkezi ve Şubeleri aracılığıyla kurulacak iftar sofralarında, toplumun geneli tarafından korunması ve kollanması gereken yetimlere yardım eli uzatmanın önemine güçlü bir şekilde dikkat çekilecek.

Yetimleri ve onlara sahip çıkan hayırseverler ve vatandaşları aynı sora etrafında bir araya getirecek olan Kızılay, bu anlamlı günde, yurt dışındaki yetimhanelerde de iftar programları düzenleyecek.

Ramazan’ın 15’inci günü olan İslam Dünyası Yetimler Günü kapsamında Kızılay tarafından kurulacak olan sofralarda aynı anda on binlerce insanın iftar yapması bekleniyor.


Yayın Tarihi: 28/05/2018