Türk Filmleri Güney Kore’de


Türk Filmleri Güney Kore’de

Türk sinemasının önemli filmleri, Güney Koreli sinemaseverlerle buluşuyor.

Diplomatik ilişkilerin 60. yılında Türkiye-Güney Kore Karşılıklı Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca Seul’de düzenlenen Türk Filmleri Festivali başladı.

Bugün başlayan ve 29 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek festivalde Türkiye’nin 2017 Oscar aday adayı olan “Ayla”  filminin özel gösterimi de izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Güney Kore ile Türkiye’nin ortak tarihinde yer alan Kore Savaşında yaşanan hüzünlü ve gerçek bir hikâyeyi anlatan filmin gösterimine, filmin yapımcısı Mustafa Uslu, yönetmeni Can Ulkay, oyuncular ve yaşam öyküsü filme konu olan Kim Eunja da ( Ayla) katıldı.

Festival kapsamında ayrıca Türk sinemasının önemli filmleri arasında yer alan “Kış Uykusu”, “Koca Dünya”, “Kalandar Soğuğu”, “Dağ 2”, “Aşk Tesadüfleri Sever” ve “Unutursam Fısılda” gibi bazı filmler de Güney Koreli sinemaseverlerin beğenisine sunulacak..

Etkinlik süresince Türk Sinema tarihinin başyapıtlarının ve seçkin örneklerinin afişlerinin yer aldığı bir sergi de meraklılarıyla buluşturulacak.

Kaynak: kulturturizm.gov.tr


Yayın Tarihi: 28/10/2017