Fındık Alımları Başladı


Fındık Alımları Başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ordu'da randevu işlemlerini tamamlayıp fındıklarını Ofise teslim etmeye gelen üreticilerin ürünlerini almaya başladı.

Bu kapsamda, TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet GÜLDAL, ilk fındık alımlarını gerçekleştirmek üzere Ordu Ünye' de bulunan alım merkezini ziyaret etti.

Genel Müdür Ahmet GÜLDAL, duaların edildiği ilk alım töreninde yaptığı açıklamada sezonun hayırlı olmasını temenni ederek "2019 yılı fındık alım dönemini başlatıyoruz. İnşallah tüm üreticilerimiz, ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olur. TMO olarak 7'nci defa fındık alımıyla Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirildik. 26 Temmuz tarihinde de bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından fındık fiyatları açıklanmış oldu. Çok değerli, üreticilerimizi mutlu eden, fındık geleceğine ümit veren bir fiyat değerlendirmesi oldu" dedi.

TMO’nun bütün hazırlıklarını tamamladığını vurgulayan GÜLDAL, hasat başlamadan evvel yaklaşık 200 bin ton civarında depo hazırlığımızı yaptık. 33 noktada 60 ekiple alım yapacağız. Personelimizi eğittik ve bütün hazırlıklarımızı tamamladık. TMO olarak üreticilerimizin sıra beklemelerini ve zorluk çekmelerini istemiyoruz. Bunun için de randevu sistemini uygulamaya başladık. Üreticilerimiz, randevu sisteminde internet üzerinden şubelerimize ve buradaki alım noktalarımıza başvuru yaparak ürünün teslim edileceği günü ve saati alabilirler. Bunu aldıktan sonra da mutlaka tarım il ve ilçe müdürlüklerinde çiftçi kayıt sistemi için güncelleme yapmalarını bekliyoruz. Daha sonra da fındıklarını bize getirecekler" şeklinde konuştu.

GÜLDAL, üreticilere mağdur olmamaları için fındıkların güzel kurutulması ve temiz olması konusunda uyarılarda bulunarak yüksek randımanla fiyatların yükseleceğini ifade etti.
Rekoltenin 700 bin tonun üzerinde olmasının beklendiğini belirten GÜLDAL, "Bütün fındığı TMO alacak diye beklemiyoruz, onu da söylemek lazım. Bize yakın fiyatlar da oluştu serbest piyasada. Ümit ediyorum ki TMO'nun rakamları bir referans fiyattır. Bu rakamların üstündeki fiyatlarla bu işin ticaretini ve ihracatını yapan sektörün de katkısı ile güzel bir hasat sezonu tamamlanmış olacak." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: tmo.gov.tr


Yayın Tarihi: 21/08/2019