Terme’ye Havuz Müjdesi


Terme’ye Havuz Müjdesi

Terme yıllardır özlemini çektiği olimpik havuzuna nihayet kavuşuyor. İlçede, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yaptırılacak yarı olimpik yüzme havuzunun ihalesi yapılarak ruhsatı alındı.

Terme’lilerin yıllarca hayal ettiği projeler birer birer hayata geçiyor. İlçenin yüzme havuzu ihtiyacını gidermek için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. Yarı olimpik yüzme havuzunun 8 Aralık 2016 tarihinde yapılan ihalesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Tesisleri Daire Başkanlığı, Tesisler Şube Müdürü Kamil Kavuran Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’dan yapılacak havuzun ruhsatını aldı.

TEMEL ATMA İLE BAŞLAYACAK

Terme Gençlik ve Spor Müdürü Halil Seyrekli’nin de katıldığı ziyarette, Şube Müdürü Kamil Kavuran yapılacak havuz hakkında bilgiler verdi. İnşaat sürecinin ise kısa süre sonra temel atma ile başlayacağı bildirildi. Havuzun içerisinde sauna, kapalı yüzme havuzu, açık otopark, izleyici terası, duş odaları, fitnes salonu ve engelli spor odaları yer alacak.

HAYALİNİ KURDUK

Yarı olimpik havuzun ilçenin Çay mahallesinde, üniversite, ilköğretim okulu ve gençlik merkezinin bulunduğu bölgede yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda kurulacağını belirten Başkan Kul “Yıllardır hayalini kurduğumuz Terme’mizin vizyonunu arttıracak önemli bir projeye daha start veriliyor. 3 bin 204 metrekarelik inşaat alanına sahip proje, ilçenin önemli bir eksiğini daha giderme açısından büyük önem taşıyor. Terme’de geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha güvenli ve temiz ortamlarda büyümesi ve kendilerini geliştirebilmesi için ilçemizdeki oyun, spor ve sosyal alanların sayısını her geçen gün artırıyoruz. ” dedi.

KUL’DAN TEŞEKKÜR

Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile birçok spor tesisinin ilçeye kazandırıldığını, bazılarının da çalışmalarını devam ettiğini söyleyen Kul “Terme’de gençliğe ve spora olan yatırımlar hızla artıyor. Bu yüzden başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız ile bu bakanlıkta çalışan tüm ekibe, ilçemize böyle bir tesislerin kazandırılmasında bizlere gösterdikleri katkı ve destek için Terme halkı adına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 05/01/2017