Tekkeköy’de Kadir Gecesi Özel Programı


Tekkeköy’de Kadir Gecesi Özel Programı

Tekkeköy Belediyesinden 5 Bin Seccade

Tekkeköy Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda bin yıldan hayırlı Kadir Gecesini maneviyat yüklü programla ihya etti.

Tekkeköy Belediyesi tarafından Kadir Gecesi'ne özel düzenlenen "Seccadeni Almaya Gel" isimli program beş binin üzerindeki vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Program sonunda çeşitli etkinlikler ve teravih namazının ardından Sakal-ı Şerif de ziyarete açıldı. 

Maneviyat Yüklü Gece

Tekkeköy Belediyesi tarafından Tekkeköy Lojmanlar Pazar yeri alanındaki Ramazan sokağında yapılan Kadir Gecesi Özel Programı “Seccadeni Almaya Gel” etkinliğinde Tekkeköylüler maneviyat yüklü dolu dolu bir gece yaşadılar. Teravih Namazı ve ‘Seccadeni Almaya Gel’ programı semazen gösterisi ile başladı. Akabinde Kuran-ı Kerim tilaveti ve vaazı nasihat verildi. Çifte ezanın okunmasının ardından eda edilen teravih namazından sonra Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kadir Gecesi özel programda Sakal-ı Şerif önünde uzun kuyruklar oluştu. Teravih namazından önce vatandaşlara 5 bin adet seccade ile Osmanlı şerbeti dağıtıldı. Namazdan sonra ise vatandaşlara 5 bin adet dondurma dağıtıldı.

5 Bin Adet Seccade Dağıtıldı

Program hakkında bilgi veren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Kadir Gecemizi en iyi şekilde ibadetler ve dualarla ihya etmeye çalıştık. Lojmanlar pazaryeri alanındaki ramazan sokağımızda düzenlediğimiz Kadir Gecesi Özel Programı “Seccadeni Almaya Gel” etkinliğine vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizleri mutu etti. Semazen, Kuran-ı Kerim tilaveti, İlahiler, çifte ezan, teravih namazı ve akabinde Sakal-ı Şerif ziyareti ile son bulan programımıza katılan teravih namazı kılmaya gelen tüm vatandaşlarımıza seccade hediye ettik. Birlik ve beraberliğin sergilendiği manevi duyguların paylaşıldığı bin aydan daha hayırlı Kadir Gecemizde yapmış olduğumuz ibadetleri tutmuş oruçlarımızı Rabbim dergahı izzetinde kabul ve makbul eylesin.


Yayın Tarihi: 10/06/2018