Kapalı Bel Fıtığı Ameliyatından Sonra Günlük Hayatınıza Dönebilirsiniz


Kapalı Bel Fıtığı Ameliyatından Sonra Günlük Hayatınıza Dönebilirsiniz

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi'nde gerçekleştirilen operasyonlarda hastalarda günübirlik yatış yapılmaktadır. Ameliyattan sonra aynı gün veya ertesi gün eve gidebilir. Kısa bir süre içerisinde de iş hayatına dönebilmektedir.

Tıpta güncel teknolojiyi yakından takip eden Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri, Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi'nde gerçekleştirdiği cerrahi müdahalelerde insanların korkulu rüyası olan bel fıtığı sorununu ortadan kaldırıyor. Hastalar merkez de günübirlik yatış yapılmakta, ameliyattan kısa bir süre sonra taburcu edilerek günlük hayatına dönebilmektedirler.

Gerçekleştirilen yöntem hakkında bilgi veren Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi doktorlarından Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Kemal Ulaş, " Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı bel bölgesine arkadan (interlaminar) veya yan taraftan (Transforaminal) 0,5 cm’lik cilt kesesi ile lokal anestezi altında 4 mm’lik bir endoskop borusu ile girilip, ekrandan cerrahi alan görülerek gerçekleştirilir. Lokal veya epidural anestezi altında yapılan bir işlemdir. Bundan dolayı hasta aynı gün taburcu edilebilmektedir. Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı kemik veya kas yapıda herhangi bir bozukluğu olmayan (aşırı kireçlenme, kanal darlığı vs.) tüm bel fıtığı hastalarına hastanemizde uygulanabilmektedir" dedi.

GÜNLÜK HAYATINIZA DÖNEBİLİRSİNİZ

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Tam Endoskopik (Kapalı) Bel Fıtığı Merkezi doktoru Op. Dr. Naki Keleş ise, "Yapılan tam kapalı bel fıtığı ameliyatı sonrası hastalarımız kısa bir süre sonra ayağa kalkıyor. Bu erken hareketlenme hastanın günü daha rahat geçirmesini ve tuvalet gereksinimini kendisinin yardımsız yapmasını sağlıyor. Hastalar çoğunlukla aynı gün taburcu oluyorlar. Tam kapalı bel fıtığı ameliyatı komplikasyon oranı oldukça düşük ve hasta konforu son derece yüksek bir operasyondur. Cerrahi sonrası ağrının az olması,az kan kaybı hastanede yatış süresinin az olması normal yasama erken dönülmesi,Cerrahiye bağlı anatomik hasarın açık cerrahiye göre az olması gibi avantajlarının olması endoskopik diskektomiyi başarılı kılmıştır. endoskopik cerrahi  hastaların % 60-70 inde uygulanır hastaların omurlar arası yüksekliği,  bel fıtığının bulunduğu mesafe ,fıtığın konumu,büyüklüğü gibi faktörler endoskopik cerrahi seçiminde rol oynamaktadır. Ameliyat önce ve sonrasındaki süreç hakkındaki merak ettiklerinizi merkezimizden öğrenebilirsiniz" diye konuştu. 


Yayın Tarihi: 27/09/2016