Şehit ve Gazilerimizi Sevgi, Saygı ve Şükranla Anıyoruz


Şehit ve Gazilerimizi Sevgi, Saygı ve Şükranla Anıyoruz

Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Gaziler Günü’ kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından anıt şeref defterini imzaladı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören Vali Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Diril tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve istiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma ve İstiklal Marşı’nın ardından anıt şeref defterini imzalayan Vali Osman Kaymak, ‘Aziz Atatürk, İstiklal Mücadelesindeki ulvi gayretiniz ve başarınızdan dolayı TBMM tarafından şahsınıza 19 Eylül 1921 tarihinde Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanı verilişinin 96.yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü anmak üzere huzurundayız.

Türk Milletinin tarihi, geçmişten bugüne onur duyduğumuz üstün zaferlerle doludur. Bu zaferleri, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimizin varlığına borçluyuz. Bunun göstergesi olarak Ülkemizin sessiz kahramanları olan şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz.

Bizler, ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz.

Bugün de, Bu Aziz millet; Ülkemize yönelen tehditlere, darbelere karşı kendilerini siper eden, kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Bunun en güzel örneğini de 15 Temmuz’da bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Bu anlamlı günde başta şahsınız olmak üzere tüm şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.’ dedi.


Yayın Tarihi: 18/09/2017