Şehit İslam Çubuk Son Yolculuğuna Uğurlandı


Şehit İslam Çubuk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak’ın Uludere ilçesi Bestler-Dereler bölgesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş İslam Çubuk, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmada 21 Nisan 2017 tarihinde şehit olan Uzman Çavuş İslam Çubuk'un naaşı, askeri uçakla Ordu-Giresun havalimanına getirildi. Şehit Uzman Çavuş İslam Çubuk'un naaşı,  Ordu-Giresun Havalimanında Vali İrfan Balkanlıoğlu,  Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, askeri erkan, protokol ve şehidin yakınları tarafından karşılandı.

Şehit Uzman Çavuş İslam Çubuk için Ünye ilçesinde tören düzenlendi. Ünye Cumhuriyet Meydanında düzenlenen cenaze törenine, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, İ Emniyet Müdürü Suat Çelik, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, şehidin ailesi, yakınları, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, evli ve 2 çocuk babası olan Şehit Uzman Çavuş İslam Çubuk'un cenazesi, Çaybaşı İlçesi İlküvez mahallesi Asak Cami mezarlığına defnedildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş ile Vali  İrfan Balkanlıoğlu, şehit babası Veli Çubuk ve annesi Fidan Çubuk'a, başsağlığı dileğinde bulundu.


Yayın Tarihi: 21/04/2017