Şehit Astsubay Göksu Şafak Şahin Son Yolculuğuna Uğurlandı


Şehit Astsubay Göksu Şafak Şahin Son Yolculuğuna Uğurlandı

Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin'in Havza ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidimizin cenaze namazı, Havza ilçesi Kevser Camii’nde Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ve Samsun Valisi Osman Kaymak, Amasya Valisi Dr. Osman Varol, Samsun Milletvekilleri, Akif Çağatay Kılıç, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Erhan Usta, Kemal Zeybek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondukuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Dr.Hakan Kubalı, Sezgin Üçüncü, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, ilçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaşın katılımı ile öğle namazına müteakip kılındı.

İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra şehidimizin naaşı askerlerin omuzunda cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Havza ilçesi Demiryurt Mahallesi mezarlığına götürüldü. Burada Astsubay Kıdemli Çavuş Göksu Şafak Şahin'in naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim ve dualar eşliğinde Demiryurt Mahallesi mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.  

Defin töreninin ardından Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Aziz Şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı ve fotoğrafını şehidimizin babası ve eşine teslim etti.   

Cenaze töreninin ardından Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ve Vali Sayın Osman Kaymak, şehidimizin ailesine ve akrabalarına baş sağlığı dileklerinde bulunarak, acılarına ortak oldu.


Yayın Tarihi: 17/02/2018