Samsun’un İkinci Üniversitesi Teknik Üniversite Olmalı


Samsun’un İkinci Üniversitesi Teknik Üniversite Olmalı

Mimar ve Mühendisler Grubu Samsun Şubesi Endüstri Komisyon Başkanı Semih ŞENER yaptığı basın açıklamasında; Samsun’da ikinci üniversitenin Endüstri 4.0’a odaklanmış teknik bir üniversite olması gerektiği söyledi.

Bilgi Güvenlik Konferansı’nda Sayın Başbakan Binalı Yıldırım’ın “En az 30 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyacımız var” sözünü ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ’nün “4. Sanayi Devrimi’ni gündemde birinci sıraya koymalıyız” sözünü hatırlatan Semih ŞENER, bu dönüşüme ayak uydurabilmek için siber güvenlik, veri madenciliği, yapay zeka, akıllı şehirler, robot teknolojileri gibi Endüstri 4.0’ın ana bileşenlerini oluşturan konulara eğilmek gerektiğini dile getirdi.

Yayınlanan verilere göre 2015 yılında 80 bin robot sanayi üretiminde kullanılırken, 2018 yılında 2,3 milyon robot sanayi üretiminde kullanılması beklenmektedir. Bu dramatik artışa geç kalınmaması gerektiğini bunların arka planda dijital iş yükünün olduğunu ve Dünya’nın bu konuda yetişmiş kalifiye eleman bulamadığını, şuan işsizlik oranın gençlerde yüksek olduğunu, ulusal egemenliğimizin siber güvenlik olmadan tehdit altında olduğunu, robotlaşmamışız endüstrilerin robotlaşmış endüstrilere yenik düşeceğini ve bu dönüşümde başarılı olamadığımız takdirde hem genç hem yaşlı nüfusumuzun hızlı bir şekilde işsiz kalacağını dile getirdi.

Samsun ve bölgesinin  teknik bir üniversiteye ihtiyaç duyduğunu ve ayrılacak olan eğitim kaynakların yüksek teknoloji ürünlerine yatırılması halinde katma değeri yüksek ürünlerin çıkacağını, ihracatı arttıracağını ve Samsun’umuzun Avrasya Üretim Merkezi atılımında önemli bir yer edinebileceğini dile getirdi. Mimar ve Mühendisler Grubunun bu süreçte yapılacak çalışmaların yakın takipçisi olacak ve gerekli durumlarda ilgili kurum ve kuruluşlara teknik destek vermeye hazır olduğunu tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.


Yayın Tarihi: 23/10/2017