Samsunspor Kitabına Tanıtım Galası


Samsunspor Kitabına Tanıtım Galası

Türk futbolunun en önemli markalarından biri olan Samsunspor'un tarihini kitaplaştıran Canik Belediyesi, kırmızı-beyaz-siyahlı takımın başarılarını, hüzünlerini, sevinçlerini içeren Geçmişten Günümüze Samsunspor kitabını düzenlenen gala ile tanıttı.

Samsunspor'un tarihini gün yüzüne çıkarmak ve gençlere Samsunspor sevgisini aşılamak amacıyla Canik Belediyesi tarafından spor yazarı Resul Akçay'ın katkısıyla hazırlanan Geçmişten Günümüze Samsunspor kitabı Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen muhteşem gala ile tanıtıldı. Samsunspor İkinci Başkanı Ömer Çoruh, eski Başkan Emin Kar ve efsane oyuncular ile spor adamlarının katıldığı galaya ev sahipliği yapan Başkan Osman Genç, şehrin en önemli markası olan Samsunspor'un Süper Lige çıkacağına inandığını söyledi.

SAMSUNSPOR İÇİN DEV KAYNAK

Vatanları uğruna yaşamlarını yitiren şehitler ile hayatlarını kaybeden Samsunsporlu futbol adamlarının ruhuna Kur'an-ı Kerim tilaveti okunarak başlayan galada konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Canik Belediyesi olarak bugüne kadar bu şehrin tarihi hafızasını ortaya çıkarmak için çeşitli çalışmalar yaptık. Ticaretinden siyasetine, kültüründen nüfusuna, coğrafyasına kadar bir çok eser ortaya koyarak, tarihi kodlarımızı gün yüzüne çıkardık. Dolayısıyla bu şehrin en önemli markası olan Samsunspor'un da tarihini içeren bir kaynağın olmaması eksikliğini hissederek Geçmişten Günümüze Samsunspor kitabını şehrimize kazandırdık" dedi.

ŞEHRİMİZE ARMAĞAN OLSUN

Kitabı çıkarmadaki amaçlarının hem bu şehrin takımının tarihini ortaya çıkarmak hem de özellikle gençlerin Samsunspor'un şanlı tarihini öğrenmelerini sağlamak, onlara Samsunspor sevgisini aşılamak olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Geçmişten Günümüze Samsunspor kitabı, bu şehrin çocuklarının Samsunspor tarihini öğrenmelerini sağlayacak bir kaynak eser. Bu eser, özellikle çocuk ve gençlerimize kulübümüzün büyüklüğünü anlatacak ve çocuklarımıza Samsunspor sevgisini aşılayacaktır.  Bu açıdan bizim için ayrı bir önem taşıyor. İlk etapta 2 bin adet bastırdığımız bu kitabımızı özellikle okullarda kütüphanelerde çocuklarımızla buluşturacağız. İkinci baskısını daha kapsamlı şekilde yapacağız. Samsunspor Kitabımız, şehrimize ve taraftarlarımıza armağan olsun" diye konuştu.

 

SAMSUNSPOR BU ŞEHRİN DUYGUSU

Canik Belediyesi olarak imkanları ölçüsünde her zaman Samsunspor'un yanında olduklarını da dile getiren Başkan Genç, "Ben iyi bir Samsunsporluyum. Benim ikinci bir takımım yoktur. Zaman zaman işimiz gereği maçlara gidemesek de gözümüz, kulağımız hep Samsunspor maçından gelecek haberlerde oluyor. Samsunspor yendiği zaman o günümüz mutlu geçiyor. Ya da puan kaybı yaşadığında üzülüyoruz. Samsunspor bu şehrin duygusu, coşkusu, sevinci, üzüntüsüdür. Bu şehrin insanlarını aynı duygularda buluşturan bir değerdir" şeklinde konuştu.

BAKAN DEMİRCAN ANITLA İLGİLENİYOR

Samsunspor Anıtı ile ilgili de açıklama yapan Başkan Genç, "Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü anıt yapılması planladığımız arazi için gerekli izni vermedi ve biz itirazımızı yaptık. Konuyu Sağlık Bakanımız sayın Ahmet Demircan Bey'e anlattım ve kendisi çok ilgilendi. Kendisi Karayolları Genel Müdürü ile görüşeceğini söyledi. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu anıtı şehrimize kazandıracağız. Anıtın ihalesini Canik Belediyesi olarak yaptık. Arazi ile ilgili izin verildiği takdirde üç ay içerisinde anıtı yaparız" ifadelerini kullandı.

KURULUŞ YILI 1927'DİR

Samsunspor'un bu şehrin en önemli markası olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, şunları söyledi: "İstiyoruz ki Samsunspor Süper Lig'de oynasın, şampiyonluğa oynasın. Avrupa takımlarını şehrimize getirsin. İnanıyorum ki Samsunspor bu sene hakettiği Süper Lige çıkacaktır. Samsunspor 1965 yılında kuruldu diye bilinir aslında. Ama Samsunspor, 1927 yılında aralarında Samsunspor'un da bulunduğu çeşitli takımların birleşmesiyle kurulmuştur. Samsunspor'un asıl kuruluş yılı 1927'dir bize göre. Yani Samsunspor'un yaşı 52 değil, 90'dır. Ben buradan takımlarını hiç bir zaman yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum."

SAMSUNSPOR’UN HAFIZASI

Başkan Osman Genç'in sık sık taraftarların tezahüratlarıyla kesildiği konuşmasının ardından

Samsunspor 2. Başkanı Ömer Çoruh, kulüp olarak bir katkı koyamadıklarını belirterek, “Yönetim olarak çok çaba sarfetmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Böyle bir eseri ortaya çıkardığı için Sayın Başkanımız Osman Genç’e ve Resul Akçay kardeşimize teşekkür ediyorum” dedi. Samsunspor'un efsanevi futbolcularından Temel Keskindemir de, “Bu kitapla bizden sonra gelecek kardeşlerimiz Samsunspor'un tarihini öğrenmiş olacak. Benim istediğim Samsunspor'a gerçek taraftar istiyorum. Samsunspor'da Samsunlu genç kardeşlerimizin daha çok oynaması lazım” derken, Kitabın hazırlığını yapan spor yazarı Resul Akçay, “Bu kitabın öyküsü uzun soluklu. Samsunspor Türk futbolunun en önemli kilometre taşlarından biridir. Böyle şanlı bir tarihi yazmak bana nasip oldu. Bu kitap Samsunspor'un bir hafızasıdır. Böyle bir eseri çıkarmak benim hayalimdi. Canik Belediyesi ile bu eseri ortaya koymak nasip oldu” şeklinde konuştu.

1927'DEN 2017'YE SAMSUNSPOR

Kırmızı-beyaz renklerin ön plana çıktığı galanın sonunda Başkan Genç, Samsunspor 2. Başkanı Ömer Çoruh, eski Başkan Emin Kar ve diğer davetlilere Geçmişten Günümüze Samsunspor kitabı hediye etti. Toplam 599 sayfan oluşan Geçmişten Günümüze Samsunspor kitabı, Balkan Kupası Şampiyonluğu, İnter Toto Kupası yarı finali gibi bir çok önemli başarıya imza atan, ve bir çok gol kralı çıkaran takımın başarılarını, hüzünlerini, sevinçlerini içeriyor. Dev eserde Samsunspor'un 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza yakınlarında geçirdiği ve Teknik Direktör Nuri Asan ile futbolcular Muzaffer, Mete, Tomiç, şoför Asım Özkan'ın hayatlarını kaybettiği, bir çok oyuncunun da yaralandığı trafik kazası da yer alıyor. Kitapta, 1927 yılından 2017 yılına kadar olan tarihi serüvende bütün lig, İnter Toto, Türkiye kupaları, Balkan Kupası müsabakaları ile Samsunsporlu spor adamlarının önemli anıları bulunuyor. 


Yayın Tarihi: 02/11/2017