Samsunlular Kadir Gecesinde Cumhuriyet Meydanında Buluştu


Samsunlular Kadir Gecesinde Cumhuriyet Meydanında Buluştu

15 bin kişi aynı safta

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Kadir Gecesi programında 15 bin Samsunlu Cumhuriyet Meydanında bir araya geldi.

İlkadım Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Seccadeni Al Gel” Kadir Gecesi Özel Programı 15 Bin Samsunluyu bir araya getirdi. Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve 15 Bin den fazla kadın ve erkek Samsunlu vatandaşların katıldığı program Hafız Mehmet Erarabacı ve Mustafa Alphayta’nın okuduğu çifte ezan sonrası İmam Mustafa Sencan’ın kıldırdığı yatsı namazı ile başladı. Ardından Konya Süleyman Şah Camii İmamı Mustafa Erarabacı 15 bin kişiden oluşan cemaat ile Teravih namazını kıldırdı. Kılınan namazlar ardından hep bir ağızdan dualar edildi.

BAŞKAN TOK, “RABBİM BİRLİĞİMİZİ DİRLİĞİMİZİ KARDEŞLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN”

Samsun Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlara seslenen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Böylesi anlamlı bir gecede Samsunumuzun bu en büyük meydanında toplanan tüm kardeşlerime selam olsun. Rabbim birliğimizi dirliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim; Minarelerimizi ezansız Müslümanlıkla yoğrulan yurdumuzu Müslümansız bırakmasın. Ramazan ayının gönüllerimize serpmiş olduğu ferahlığın doruğa çıkmaya başladığı bir geceye ulaştık Elhamdülillah. Bu feyizli, bereketli, bin aydan daha hayırlı bir geceye bizleri eriştirdiğinden dolayı Yüce Rabbimize hamd-ü senada bulunuyor, O’nun Habibine, Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya salat ve selamda bulunuyoruz. Rabbim; Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır hadisi şerifine mazhar olmamızı lütfeylesin. Rabbimiz, Kadir gecesinin ve bu mübarek günlerin hürmetine hatalarımızı, yanlışlarımızı ve günahlarımızı affeylesin.  Bayram sabahına hayırlar içerisinde, sevdiklerimizle beraber ulaşmayı güzel bir bayram geçirmeyi bizlere nasip etsin. Fevc fevc Allah'ın rahmetini umarak bu meydanı dolduran kardeşlerim gönüldaşlarım. Kadir gecenizi tebrik ediyor, Milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyor sizleri Allah'a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

KAYMAK, “ÜLKEMİZİN SELAMETİ İÇİN DUALAR EDELİM”

Teravih namazını çok büyük bir kalabalıkla birlikte kılmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, “Burayı bir mescide çevirdik. Genelde Cuma namazlarında kalabalık camilere giderim. Büyüklerimiz, 40 kişide 1 kişinin duasının kabul olduğunu söylerler. O anlamda inşallah içimizde duası kabul olanlar hürmetine ibadetlerimiz kabul olur. Birbirimize dua edelim. Ülkemizin birlik, beraberlik, bağımsızlık ve geleceğimiz için dualar edelim. Türkiye devleti bir kuşatma altında. Bizleri içten ve dışarıdan kuşatmak istiyorlar. Onlara karşı en büyük silahımız birlik, beraberlik, inancımız ve imanımızdır. O yüzden ülkemizin selameti için dualar edelim. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Allah ibadetlerinizi kabul eder inşallah” diye konuştu.

CUMHURİYET MEYDANINDA GÖNÜLLER COŞTU

15 bin kişinin katıldığı ve İlkadım Belediyesi tarafından ücretsiz ikramların yapıldığı Kadir Gecesi Özel Programı konuşmaların ardından bir birinden güzel ilahi ve ezgilerin seslendirildiği Mustafa Demirci konseri ile devam ederken Ahmet Kemal Bacak’ın şiir dinletisi, Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Türkiye Birincisi Osman Bostancı, Üsküdar Amine Hatun Camii İmam Hatibi Mustafa Alphayta ve Konya Süleyman Şah Camii İmam Hatibi Mehmet Erarabacı’nın Kuran Tilavetleri gönülleri coşturdu. Programın sonunda ise katılımcıların büyük ilgi gösterdiği Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirildi.


Yayın Tarihi: 10/06/2018