Samsun’dan Mersin’e Özgecan Ödülü


Samsun’dan Mersin’e Özgecan Ödülü
Samsun’da hizmet veren Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi, yılın sivil toplum kuruluşu dalında ödül aldı. Merkezin yöneticisi Fatma Taşçı, ödülü Özgecan Aslan’ın Mersin’deki evine götürerek annesi Songül Aslan’a hediye etti.
 
Mersin'in Tarsus ilçesinde geçtiğimiz yıl vahşice bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan’ın adı, Samsun’un Atakum İlçesinde Atakum Belediyesi tarafından Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezine verilmişti. Kadınlara yönelik sosyal, kültürel ve istihdama dayalı çalışmaların gerçekleştirdiği merkez bir yıl gibi kısa sürede bölgenin alanında en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi haline geldi. Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı, Yılın Sivil Toplum Kuruluşu dalında Samsun’da ödül alınca, bu ödülü Özgecan Aslan’ın Mersin’deki evine götürerek annesi Songül Aslan’a hediye etti.
 
SAMSUN’DA VERİLEN ÖDÜL, MERSİN’E GÖTÜRÜLDÜ
Samsun’da geçtiğimiz ay gerçekleştirilen ve internet üzerinden 250 bine yakın Samsunlunun oy kullandığı ankette ‘En Başarılı Sivil Toplum Kuruluşu’ dalında ödül alan Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezinin yöneticisi Fatma Taşçı törende, ödülü Özgecan Aslan’ın Mersin’deki ailesine vereceklerini belirtmişti. Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı, Mersin’e giderek ödülü Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan ve babası Mehmet Aslan’a teslim etti. Mersin’deki evlerinde Fatma Taşçı ve merkez yöneticilerini ağırlayan Aslan ailesi duygusal anlar yaşadı.
 
ANNEYİ DUYGULANDIRAN FİLM
Merkezdeki faaliyetlerden yararlanan kadınlar, engelliler ve çocukların Özgecan Aslan’ın ailesine seslendiği tanıtım filmini izleyen anne Songül Aslan, bu görüntüleri izlerken gözyaşlarına hakim olamadı. Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi Yöneticisi Fatma Taşçı, merkezdeki kurslara katılan kadınların hazırladığı el emeği ürünlerinden oluşan bir hediye paketini ve faaliyetlerden fotoğraf karelerinin Özgecan Aslan’ın fotoğraflarıyla kolaj haline getirildiği bir çalışmayı da aileye verdi. Ayrıca daha önce davanın sonuçlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a beyaz tülbent hediye edeceğini söyleyen anne Songül Aslan'a, merkezdeki kadınların her birinin birer parçasını işlediği beyaz tülbent de hediye edildi
 
‘O  ÖDÜL BU EVE YAKIŞIRDI..’
Aldıkları ödülünün olması gereken yerin Özgecan Aslan’ın evi olması gerektiğini ifade eden Fatma Taşçı, “Adını Özgecan kızımızdan alan merkezimizin çalışmaları bir yıldan kısa sürede önemli bir noktaya ulaştı. Çalışmalarımız takdir ve değer gördü. Aldığımız ödülün olması gereken yerin Özgecan kızımızın evi olduğunu düşündük. Ödül gecesinde bu düşüncemi dile getirdim. Ödülümüzü Özgecan’ımızın annesi ve babasına getirdik. Acı olayın ardından ailenin duruşu, kadına şiddete engel olabilmek adına kat ettikleri mesafe takdire şayan. Nasıl ki kızları ülkemizde kadına yönelik şiddette karşı bir sembol haline geldiyse, anne ve babası da aynı şekilde sembol olmuştur. Onları Samsun’da temsil eden bir oluşum ve bu oluşuma destek veren yüzlerce kadın var. Yeni Özgecan’lar olmasın diye herkes üzerine düşeni yapmalı. Özgecan Yasasının da bu kapsamda bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. Bu vesileyle önümüzdeki günlerde aramızdan koparılışının birinci yılını dolduracağımız Özgecan Aslan’ı rahmetle anıyoruz. Adını yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
‘KIZIMIZIN ADI ŞİDDETE KARŞI SEMBOL OLDU’
Samsun’da kızının adını taşıyan merkezin faaliyetlerini takip ettiğini ifade eden baba Mehmet Aslan, ziyaret karşısında duyduğu memnuiyeti dile getirerek, “Kızımızın adının Türkiye’de kadınlara yönelik şiddeti engellemeye yönelik sembol haline gelmesi, adının verildiği merkezlerde kadınlar için çaba gösterilmesi bizi mutlu ediyor. Bu anlamda Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı, kızımızın adını kadın koordinasyon merkezine vererek bizleri mutlu etmiştir. Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezinin çalışmalarını haberlerden takip ediyoruz. Alınan ödülden dolayı da kutluyorum. Atakum İlçesinde sürdürülen çalışmalarını, önümüzdeki günlerde kuracağımız Özgecanlar Derneği ile destekleyeceğiz. Ben artık tüm kızlarımıza, kadınlarımıza Özgecan’lar diyorum. Tüm Özgecan’lar için çalışacağız. Mersin’den Samsun’a sevgilerimizi, selamlarımızı iletiyoruz. Yanımızda olunduğunu bilmekten dolayı yaşadığımız mutluluğu dile getirmek istiyoruz. En yakın zamanda Samsun’a gitmek ve kızımızın adını taşıyan merkezi ziyaret etmek, desteklerinden dolayı Samsunlulara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Yayın Tarihi: 06/02/2016