Samsun’dan Bitlis’e Gönül Köprüsü


Samsun’dan Bitlis’e Gönül Köprüsü

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve AK Parti Samsun Teşkilatı, kardeş şehir projesi kapsamında Bitlis'i ziyaret ederek, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çevre, şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ve il yönetim kurulu üyeleri, kardeş şehir projesi kapsamında Bitlis'e gitti.

Samsun heyeti ilk olarak, Bitlis Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Ahmet Çınar ile bir süre görüştü, Heyet ardından il merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Samsun heyeti teşkilatla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Samsun heyeti öğleden sonra ise Nemrut Dağı Krater Gölü'nde incelemelerde bulundu.

İl Başkanlığı ziyaretinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, uzun yıllardır bölgeye sürekli olarak geldiğini belirterek, bölgede yaşanan gelişmeleri yakınen bildiğini vurguladı.

''Çok zor yollardan geçtik geçiyoruz. Hep birlikte aynı yolda yürüyoruz'' diyen Karaaslan, ''Yol arkadaşlığı yapmak kolayca ağızdan çıkabilen bir kelime değil. Sizlerle yol arkadaşlığı yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşlarıyız. Aynı ekibin parçalarıyız. İşte o nedenle buradayız. İşte o nedenle Samsun'dan Bitlis'e gönül köprüsü kurmak için buradayız. Gönül köprüleri kurmak bir proje olmaktan çok daha öte bir anlama sahip bizler için. Gönülden gelmediği sürece hiç bir anlam ifade etmez. Biz bugün gönülden yanınızdayız. Gönülden kurduğumuz iftar sofrasında birlikte oturacağız. Bu manevi atmosferi çok güçlü olan şehirde, kadim şehirde, evliyalar şehrinde manevi akşamda hep birlikte iftarımızı açacağız. İnşallah çok sık aralıklarla Bitlis'te ve Samsun'da bir araya geliriz'' dedi.

Büyük kongrenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın artık teşkilatların başında olduğunu belirten Karaaslan, ''Bu yolda daha emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Türkiye'nin ak kadrolara ihtiyacı var. Türkiye'nin gelişmek için, bütün dünya ile mücadele etmesi için, bu mübarek günde bu coğrafyada yaşanan acıların son bulması için, artık gözyaşlarının dinmesi için sığınacak en güvenli tek liman Türkiye. Türkiye'nin en güçlü iradesi AK Parti'nin iradesi o nedenle halkımız bunun farkında. Sorumluluğumuz çok büyük'' diye konuştu.


Yayın Tarihi: 16/06/2017