Samsun’da Eğitimin Kalitesi Artıyor


Samsun’da Eğitimin Kalitesi Artıyor

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Göksel, Samsun’da, eğitim alanında yapılan yatırımlarla eğitimin kalitesinin arttığını söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve beraberindeki heyet, kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’i ziyaret etti. Samsun’a yeni atanan Esen’e hayırlı olsun dileklerini ileten Göksel, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Samsun’da gerçekleştirdiği çalışmalar ve projeler hakkında da bilgi aldı.

DERSLİK SAYISI ARTTI

Ziyaret hakkında bilgi veren AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel; “Öncelikle ilimize atanması ayrıca da kurum, kuruluş ziyaretlerimiz kapsamında, Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’i ziyaret ettik. Kendisine görevinde başarılar diliyoruz. Şehrimiz, içerisinde barındırdığı unsurlarla birlikte, Türkiye’de öncü olma yolunda ilerliyor. İlimizde, eğitim alanında birçok yatırım yapıldı. Geleceğimizin mimarı çocuklarımız için de bu yatırımlarımız aralıksız devam edecek. Eğitim kalitesini arttırmak amacıyla, okul sayılarımız gün geçtikçe artıyor. Şuan yapımı devam eden eğitim kurumlarımız, projeleri tamamlanmış ve eğitim öğretime hazır okul yatırımlarımız var. 2002 yılında Samsun’daki derslik sayısı 7 bin 16 iken, hükümetimizin eğitim alanındaki çalışmaları sonucunda şuan toplam derslik sayımız 11 bin 670’e yükselmiş durumdadır. Derslik başına düşen öğrenci sayımız ise 21’dir. 2002 yılında ilimizde öğretmen sayısı 11 bin 5 iken, şuan Samsun’da görev yapan öğretmen sayısı 16 bin 84’tür. Umuyoruz ki, hükümetimiz tarafından gerçekleştirilen bu yatırımlar ve yapılacak olan yatırımlar neticesinde, ilimiz eğitim ve öğretimde, ülke genelinde üst noktalara ulaşacaktır. Bu noktada, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’e çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.


Yayın Tarihi: 03/05/2016