Samsun Ülkü Ocakları’ndan Halep İçin Yardım Kampanyası


Samsun Ülkü Ocakları’ndan Halep İçin Yardım Kampanyası

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Samsun İl Başkanlığı, Halep için yardım kampanyası başlattı.

Samsun Ülkü Ocakları, Suriye Halep için yardım kampanyası başlattı. Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, "Suriye, dünya tarihinin en büyük güç hesaplaşmasından birine tanıklık etmektedir. Kendi çıkarlarını her şeyden üstün gören uluslararası odaklar, mazlum ve biçare halkın akan kanını umursamayıp, elde edecekleri milyon dolarlık kazancı evla görmektedir. Kendi canlarını, namuslarını, mallarını ve en kıymetlileri olan vatanlarından kaçmayıp savunan Suriye Türkmenleri ise bölgede çıkar peşinde koşan zalimlerin ilk hedefi haline gelmiştir" dedi.

"Vatan toprağının kutsaliyetine inanan ve can verip bu sevdasından vazgeçmeyen soydaşlarımız tüm imkansızlıklara rağmen ayakta kalmaya çalışmaktadırlar. Sivil soydaşlarımızın üzerine bombalar yağmakta, yavrularımızın feryatları, analarımızın ağıtları arşı titretmektedir" diyen Geze, şunları kaydetti;  "Her biri atası Fatih yaşında olan Türkmen yiğitleri gün geçtikçe erimekte, asırlık çınar Türkmen babaları bu manzara karşısında kahrolmaktadır. Büyük sıkıntılar içerisinden sıyrılarak bugünlere gelen Ülkücü Hareket, soydaşlarının çektiği sıkıntıları yüreğinin en derininde hissetmektedir. Ülkü Ocakları, Türk milletinin kendisine teslim ettiği yardımları bu güne kadar Irak Türkmeneli, Suriye ve Türkiye’de bulunan bir milyonun üzerinde Türkmen soydaşımıza ulaştırmanın gurur ve mutluluğunu taşımaktadır" dedi.

Başkan Geze ; " Sayın Genel Başkanımız Olcay KILAVUZ'un emriyle tüm yurtta Halep için yardım kampanyası başlatıldı. Bizde bu kutlu davanın Samsun neferleri olarak savaşın ortasında olan soydaşlarımızı da yalnız bırakmayacağız. Bu doğrultuda gıda (su, konserve, bulgur, pirinç, makarna, un, kahvaltılık, peynir, tereyağı, bal) ve Tekstil (yatak, çocuk bezi, çocuk ayakkabısı, çocuk giyim, battaniye, çadır) beklemekteyiz. Yardımlarınızı Samsun Ülkü Ocaklarının il ve ilçe temsilciliklerine ulaştırabilirsiniz."


Yayın Tarihi: 18/12/2016