Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden 'Diyabet' uyarısı


Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden 'Diyabet' uyarısı

Diyabet, vücudunuzunda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insulin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumun da gelişen ve ömür boyu süren bir hastalıktır.

Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun hazırlamış olduğu verilere göre Dünyada yaşayan her 11 yetişkinden birinin diyabetli olduğu görülürken, diyabetin dünyada her yıl 1,5 milyon kişinin ölümüne yol açtığı ve ölüm nedeni sıralamasında sekizinci sırada yer alırken her 6 saniyede 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bu yaygın hastalık hakkında farkındalığı artırmak, koruyucu ve tedavi edici koşulların iyileştirilmesine dikkat çekmek üzere 14 Kasım “Dünya Diyabet Günü” olarak ilan edilmiştir.

Bu önemli gün ve haftalarda duyarlığını her zaman göstererek toplumu bilgilendirmeye yönelik çalışmalara imza atan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik ve Meydan Şubeleri'de diyabet hastalığına dikkat çekmek amacıyla hastaneye gelenlere bilgiler verildi.

Görevliler ayrıca özellikle, Tip 2 diyabet hastalığı konusunda Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Metabolik Cerrahi ve Obezite Merkezi Uzmanları tarafından yapılan başarılı tedaviler sonucu yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda hastaya şifa dağıtıldığını, bununla ilgili yazılı, görsel ve internet medyası üzerinden Tip 2 diyabeti olanların araştırma yaparak bu merkeze gelebileceklerini de ifade ettiler.


Yayın Tarihi: 12/11/2017