SAMMED, Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti'nden Zafer Bayramı Mesajı


SAMMED, Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti'nden Zafer Bayramı Mesajı

Kısa adı SAMMED olan 'Samsun Medya Gazeteciler Cemiyeti' Başkanı Mehmet Hazinedar, Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Hazinedar Mesajında;  30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan hafızalardan silinmeyen örnek bir zafer olmuştur.

26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in Başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un 95'inci yıldönümünü Milletçe gururla kutluyoruz. Türk Milletine tekrar kutlu olsun.

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğunu düşündüğümüzde 30 Ağustos 1922 tarihinin büyük önemi ortaya çıkar.  Ecdadımızın canlarını ve kanlarını dökerek düşmandan temizlediği 29 Ekim 1923'de bütün dünyaya ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bizlere emanet edildiğini hiçbir zaman unutmayarak Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek boynumuzun borcudur.

30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.Tarihimizin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan bu büyük gün milletimizin bağımsızlık için kanının son damlasına kadar mücadele ederek gelecek nesillere hür ve bağımsız bir devletin kurulması için temel atılmıştır.

Şanlı tarihimizde yerini alan daima gurur duyacağımız bu büyük gün vesilesi ile başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyor, şanlı milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum" ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 29/08/2017