SAMGİAD Başkanı Gömeç Girişimcilik Hikâyesini Anlattı


SAMGİAD Başkanı Gömeç Girişimcilik Hikâyesini Anlattı

Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç, Doğa Koleji'nde girişimcilik hikâyesini anlattı.

SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, yönetim kurulu üyesi Kerem Özal ile birlikte Doğa Koleji'nin düzenlediği 'Kasım Ayı Girişimcilik Günleri'nin konuğu oldu. Gömeç, Doğa Koleji lise öğrencilerine girişimcilik konusunda sunum yaptı.

Konuşmasına eğitim hayatını anlatarak başlayan Savaş Gömeç, ''1978 yılında Çarşamba'da doğdum. İlk ve orta öğrenimini Çarşamba'da tamamladım. Liseye 2. sınıfta ara vermek zorunda kaldım. 7 yıllık aranın ardından açık liseyi bitirdim. Bu arada müzikle uğraştım. Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne yetenek sınavı ile girerek, Müzik Bölümü'nü bitirdim. 2005 yılında iş hayatına giriş yaparak, Empati Organizasyon firmasını kurdum ve organizatörlük sektöründe hizmet vermeye başladım'' dedi.

O dönemde organizasyon firması eksikliğinden Samsun'daki iş dünyasının, bürokratların, basının ve insanların desteği ile kolay adımlarla hareket şansı bulduklarını belirten Gömeç, ''Buna rağmen sıkıntılı dönemlerimiz oldu. Cesaretimiz kırılmadan, yılmadan daha fazla çalıştık. Emanet mobilyalarla kurduğum işimde bugün, ulusal markalar dahil olmak üzere Samsun'daki en büyük şirketlerden en küçük mağazalara kadar açılış, davet, toplantı, fuar konusunda hizmet veren bir marka firma haline geldik.'' dedi.

İSTİHDAM SAĞLIYORUZ

Organizasyon işinde bir marka olduklarını belirten Gömeç, ''Samsun'da özellikle üniversite öğrencilerine ve iş bulakta sıkıntı çeken gençlere part-time iş imkanı sağlıyoruz. Bu konuda çok mutluyuz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda kardeşlerimiz her ne kadar küçük harçlıklar kazansalar da bizim işimizden elde ettiği tecrübe ile güzel fırsatlar yakalama şansları olabiliyor. Gençlere bu anlamda faydalı olabilmek beni çok mutlu ediyor'' dedi.

SAMGİAD SAMSUN'UN GELECEĞİ

Samsun Genç İşadamları Derneği'nden de bahseden Gömeç, Savaş Gömeç, ''2012 yılında genç bir girişimci olarak, SAMGİAD'a üye oldum. Kısa bir süre sonra yapılan genel kurulda yönetim kurulunda yer aldım. İki dönem yönetim kurulu üyeliğinin ardından bu yıl yapılan kongrede başkan seçildim. SAMGİAD olarak üyelerimiz ve şehrimiz için faydalı işler yapmak için çalışıyoruz'' diye konuştu.


Yayın Tarihi: 19/11/2016