Saklı Cennet Ayvacık Kahramanlarını Askere Uğurluyor


Saklı Cennet Ayvacık Kahramanlarını Askere Uğurluyor

Ayvacık Belediyesi tarafından ilçede askere gidecek olan 1998/3 tertip askerlerimiz için asker eğlencesi düzenledi.

Kapalı Pazar yerinde gerçekleşen programa Belediye Başkanı Mustafa Belur, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe yönetimi, Belediye birim müdürleri, askere gidecek gençler ile aileleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Asker olmanın ve vatan görevini yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşayan geçler müzikli eğlence programının yapıldığı gecede doyasıya eğlendiler. Sevinç, hüzün ve eğlencenin bir arada yaşandığı geceye Ayvacık halkıda yoğun ilgi gösterdi.

Ak parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe yaptığı konuşmasında “Kahraman ecdadımız bu topraklarımızı nasıl korumuşlarsa, nasıl bizleri bu günlere getirmişlerse, ezanlarımızı dindirmemiş bayrağımızı indirmemişlerse bu güzel gençlerimizde hem ezanımızı dindirmeyecek hem de bu kutsal al bayrağımızı indirmeyecekler” diyerek istiklal marşımızdan kısa bir dörtlük okudu.

Gece ile ilgili konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Belur katılımcıları selamladıktan sonra İlçemizden asker ocağına uğurlayacağımız 1998/3 tertip gençlerimizin yanında olmak için toplandık diyerek “Bizim milletimiz haricinde, dünyada evlatlarını peygamber ocağına düğünle, eğlenceyle yollayan bir başka millet göremeyiz. Bizler öyle bir tarihsel geçmişe sahip olmuş bir milletiz ki, vatani görevini yerine getirmek için yola çıkacak kardeşlerimizi düğünlerle asker ocağına uğurluyoruz. Askere gidecek gençlerimizin gözleri arkada kalmasın. Onlar ordayken anneleri, babaları, eşleri ve kardeşleri bizim güvencemiz altında. İnşallah sağ salim dönecekler. Vatanımız onlara emanet. Onlar orada görevdeyken bizler burada güvendeyiz. Onları burada böyle bir gecede, böyle bir eğlence ve törenle uğurlamaktan onur duyuyorum, yolları açık olsun. Hayırlı teskereler diliyorum" dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Belur ile Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe geceye özel olarak yaptırılan Türk Bayraklı pastayı asker adaylarımız ile birlikte sloganlar eşliğinde keserek askerlerimize özel olarak yaptırılan çantaları tek tek hediye ettiler.

“En büyük Asker Bizim Asker, Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları ile inleyen program alanını bayram yerine çeviren asker adaylarımız hem şarkı söylediler hem hatıra fotoğrafları çektirdiler. Programda gönüllerince eğlenen asker adayları gecenin düzenlenmesine katkı sağlayan Belediye Başkanı Mustafa Belur’a teşekkürlerini sundular.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren eğlencede askere gidecek gençler ve aileleri halay çekerken diğer yandan patlatılan havai fişekler ile gece renkli görüntülere sahne oldu.


Yayın Tarihi: 25/07/2018