Sakarlı’da Hıdırellez Coşkusu Yaşandı


Sakarlı’da Hıdırellez Coşkusu Yaşandı

Karadeniz Bölgesinin en büyük Hıdırellez şenliklerinden olan ve Terme Belediyesi tarafından organize edilen Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat Etkinlikleri hafta sonu coşku ile kutlandı.

Bu yıl 22. Düzenlenen Geleneksel Sakarlı Hıdırellez Kültür ve Sanat Etkinlikleri Terme Sakarlı Merasında binlerce vatandaşın katıldığı program ile kutlandı. Hafta sonu Sakarlı merasına binlerce vatandaş Hıdırellez coşkusunu yaşamak için toplantı. Hıdırellez programı süresince geleneksel rahvan yarışları ve yağlı güreş müsabakalarının da yapıldı.

GELENEKSEL RAHVAN YARIŞLARI

Şenlik programı cumartesi günü rahvan yarışları ile başladı. Karadeniz bölgesinin en iyi rahvan atlarının buluştuğu şenlik alanında kıyasıya mücadele gerçekleşti. Büyük heyecana sahne olan rahvan yarışları için Türkiye’nin dört bir tarafından gelen geleneksel rahvan atı sevdalıları Sakarlı merasında buluştu. Yaklaşık 100 rahvan atı kendi kategorilerinde birinci olmak için mücadele etti.

Şenlik programı kapsamında düzenlenen yerel ve ulusal sanatçıların katıldığın konserler gece geç saatlere kadar devam ederken, vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

YAĞLI GÜREŞ COŞKUSU

Şenlik programında her yıl vatandaşların ilgiyle izledikleri bir diğer geleneksel spor olan yağlı güreşlere bu yıl 11 Başpehlivan olmak üzere 200’ün üzerinde sporcu katıldı. Kıyasıya mücadelelere sahne olan yağlı güreş müsabakalarını binlerce vatandaş izledi.

HIDIRELLEZ TARİHSEL MİRASIMIZ

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Hıdırellez binlerce yıllık tarihimizin en güzel kültürel etkinliklerinden biri. Farklı renklerin bir araya geldiği, baharın güzelliğini ve kardeşliğini yaşadığımız bu etikliğimizde vatandaşlarımızla beraber olarak onların Hıdırellezlerini kutladık” dedi.

TESİSLEŞECEĞİZ

Başkan Kul, “Hıdırellez şenliklerimiz bölgenin en büyük şenliği. En güzel rahvan atları ve yağlı güreşler şenliğimizde vatandaşlarımız ile buluşuyor. Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan, milletvekillerimiz ve sayın valimiz de şenliğimize katıldılar ve şenlik alanımızdaki coşkuyu gördüler. Onlarında desteği ile bu güzel alanı daha da iyi bir konuma getirip rahvan yarışları ve yağlı güreşler için tesisler oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Programa katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan geleneksel sporları önemsediklerini belirterek yaptığı konuşmasında, “Geleneğimiz sürdüren, bizi tarihimizle bağlarımızı koparmadan geleceğe yürüme olanağı sunan değerli güreş severler. Türkiye tarihinden kopmadan geleceğe yürüyen büyük bir ülke. Bunun en güzel örneği ata sporumuzu yaşatma noktasında Samsunumuz güzel örnekler sunuyor. Geçen hafta Alaçam’da Geyikkoşan’daydık, şimdi de Terme’deyiz. Burada bu kadar güzel katılımla bu spor etkinliklerini sürdüren, sadece güreş de değil dünde at yarışları vardı. Bu etkililikleri sürdüren ve Bu organizasyonları büyük bir katılımla sürdürenlere teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

Şenlik Programına, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanı sıra, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, çevre ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları katıldı.


Yayın Tarihi: 13/05/2018