Rize’de Sahipsiz Hayvanlar Sorunu “BİRLİK” te Çözüme Kavuşuyor


Rize’de Sahipsiz Hayvanlar Sorunu  “BİRLİK” te Çözüme Kavuşuyor

Rize Belediyesinin projelerinden birisi olan “Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi” projesi çerçevesinde birlik kurma çalışması başlatıldı.

Rize Belediyesi ev sahipliğinde Kale Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda Rize Belediyesinin İl genelini kapsayan “Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi” projesinin hayata geçirilmesi noktasında Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın ev sahipliğinde İlçe ve Belde Belediye Başkanlarının katılımı ile bir toplantı düzenlendi.

PROJEMİZ İÇİN “BİRLİK” KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK.
Toplantı da açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ‘’ Birincisi vicdani duygular, ikincisi yasa gereği bir belediyenin hayvanları koruma kanununa uygun olarak alacağı tedbirleri harfiyen uygulamakta hatta fazlasıyla özverili çalışmalar yapmaktayız. Rize Belediyesi başta olmak üzere 21 ilçe ve 348 köy adına il özel idaresi ortaklığıyla ‘birlik’ kurma çalışmaları başlatıldı. Proje çalışmaları tamamlanan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ihale aşamasındadır. Yapımı 2016 yılında tamamlanması beklenen Rehabilitasyon Merkezimiz eş zamanlı olarak çalışmalarını yürütecek. 5199 sayılı kanununun, belediyelerin alacağı tedbirler kısmında, hayvanların rehabilite edilerek alındığı ortama geri bırakılması ibaresi mevcuttur. Belediye olarak zaten rehabilitasyon merkezimizde bu sokak hayvanlarının kuduz aşıları, parazit kontrolleri, uzun etkili koruyucu antibiyotik uygulamaları ve küpelenerek alındığı ortama geri bırakılması işlemlerini yapıyorduk. Bunu sadece merkezde yapmak yetersiz kaldı. Bu sebeple il, ilçe belediyelerimizin maddi desteğiyle projelendirip ortak kullanım alanı haline getirdik. Bundan sonra hayvanlarımıza zarar vermeden aksine koruyarak aynı dünyayı paylaştığımızın bilincine vararak daha huzurlu ve rahat bir yaşam sürdüreceğiz. Hepimiz hayvanları sevmek zorunda değiliz ama onları doğal yaşam alanından uzaklaştırma hakkına  sahip değiliz. Halkımızın da bu konuda göstereceği hassasiyet ve ilgiye şimdiden
teşekkür ederiz.


Yayın Tarihi: 09/02/2016