Raylı Sistem 2. Etap'ta İlk Ray Yerleştirildi


Raylı Sistem 2. Etap'ta İlk Ray Yerleştirildi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Gar-Tekkeköy arasına yapılacak 14 kilometrelik raylı sistemimiz için ilk ray döşememizi Allah'ın izniyle gerçekleştirdik. 10.10.2016'da şehrimizdeki raylı sistem Tekkeköy'e kadar uzanmış olacak. Her şey Samsun'umuz ve milletimiz için" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan raylı sistem projesinin Tekkeköy ayağında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Gar-Tekkeköy arasındaki raylı sistemin alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk raylar döşendi. Yoğun katılımın olduğu ve kurban kesilerek yapılan ray döşeme programında ilk betonu Başkan Yılmaz döktü.

                             10.10.2016'DA TEKKEKÖY'E YOLCULUK BAŞLIYOR

 10 Ekim 2016’ya kadar çalışmaları tamamlayıp, raylı sistemi Samsunluların hizmetine sunacaklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun şehrinin ulaşım alt yapısına çok önemli bir katkı sağlayacak olan Shell Kavşağı'ndan Tekkeköy'e kadar olan raylı sistem hattımızın ilave inşaatının bugün ilk raylarını döşüyoruz. Raylı sistem inşaatlarında alt yapı hazırlık aşamaları önemlidir. Biz alt yapı hazırlık aşamalarını yaklaşık 1.5,2 yıldır yaptığımız viyadükler, çeşitli köprü ve sanat yapıları ile tamamladık ve bugün de ilk ray döşeme işlemindeki beton döküm işlemini gerçekleştiriyoruz" dedi.

                                                              TEN...TEN...TEN

28 kilometre uzunluğunda bir ray döşemesi yapılacağını belirten Başkan Yılmaz, "Rayın ilk aşaması olan ilk hat burada oluşmaya başladı. Bu inşaatı 2016 yılının 10. ayında hizmete açacağız. 10. ay biz de artık bir gelenek oldu. İlk raylı sistemimizi de 10. ayın 10'unda hizmete sokmuştuk. Hiç unutmuyorum bir İngiliz müşavir bizim bu geleneğimiz ile ilgili ten,ten,ten demişti. İnşallah Tekkeköy hattımız da 2016'nın 10. ayında hizmete girmiş olacak" şeklinde konuştu.

                            SABAHA KADAR KAR MÜCADELESİ İÇİN ÇALIŞTIK

Kar mücadelesi ile ilgili olarak da konuşan Başkan Yılmaz, "5 günlük kar mücadelesi sürecimizde ekiplerimiz sabahlara kadar çalıştı. Köy içi yollarında sorunlar var biliyorum. Ama köy içi yollarının kar mücadelesi işi sadece Büyükşehir Belediyesi'ne ait değil. O ilçe belediyelerimizin işi. Ancak köy içi yollarında kar mücadelesi yapmak grup yolarındaki gibi kolay değil zaman ve sabır gerekiyor. İlçe belediyelerimiz de bu konuda gayret ediyor biz de Büyükşehir Belediyesi olarak gereken desteği veriyoruz. Bir taraftan karla mücadele ederken diğer taraftan da projelerimizi bitirme gayretindeyiz. Şimdi karla mücadele zamanı işleri biraz erteleyelim hiç bir zaman demedik" diye konuştu.

   Belediyeevleri’ndeki dolgu sahasında gerçekleştirilen açılışa, Başkan Yılmaz’ın yanı sıra Genel Sekreter Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Daire Başkanları, üstlenici firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

 


Yayın Tarihi: 26/01/2016