OTSO, Ordu’ya 32 Derslikli Meslek Lisesi Kazandırdı


OTSO, Ordu’ya 32 Derslikli Meslek Lisesi Kazandırdı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB tarafından yapılan meslek lisesi inşaatını, Ordu TSO Yönetim Kurulu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve basın mensuplarının da katıldığı bir inceleme gezisi düzenledi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ordu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serdar Yurdabakan ve Altınordu ilçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılan 32 derslikli, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaat yapım çalışmalarını yerinde incelediler.

TOBB tarafından yapılan 32 derslikli binanın yüzde 90’lık kısmının bittiği gözlemlenirken, yeni eğitim, öğretim sezonunda açılması bekleniyor. Yüzde doksanı biten okulun çalışmalarını izleyen heyet çalışmalardan memnun olduklarını, böyle bir okulun Ordu’ya kazandırılması gerektiğini aktardı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin; “Uzun zamandan sonra TOBB tarafından yapılan meslek lisemizin binası tamamlandı, sadece çevre düzenlemesi ile iç donanımı kaldı. Yeni öğretim yılında binamızın açılışı gerçekleşerek faaliyete geçecektir. Biz bu binayı yaptırmak için büyük çaba sarf ettik. Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB)tarafından bütün illere yapılan okullar 16 derslik olurken, bizim çabamızla bu okul 32 derslik olarak yapılıyor. Belki de Türkiye’nin en modern meslek okulu binasına kavuşmuş olacağız” aktardı.

Başkan Şahin; “Biz bu arsayı temin etmek için birçok çaba gösterdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz devreye girerek bu arsayı bizlere kazandırdı. Başkanımıza ayrıca çok teşekkür ederim. Ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Meslek lisesinin ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Şahin; “Daha önce Ordu’nun şehrin ortasında kalmış bir meslek lisesi vardı. Ordu’nun bu liseye ihtiyacı vardı. Öğrenci sayısının artması ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte meslek lisesi ihtiyacı gün geçtikçe artmaya başladı. Biz bu yola ilk Organize Sanayi bölgesinde arsa aramakla başladık. Ancak burada arsa sorunu yaşadığımız için, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız buradaki arsayı aldı ve Milli Eğitime bağışladı. Okulun yapımına başladık. Bu okul bittiği Ordu’nun en az 20 yıl meslek lisesi ihtiyacı ortadan kalkmış olacaktır” dedi.

Son olarak Başkan Şahin; “32 derslik okulunun tamamının masrafını Türkiye Odalar Borsalar Birliği karşıladı. Bize TOBB arsayı bulun okulu yapalım dedi. Bizde arsa bulma noktasında bir takım sıkıntılar yaşadık, ancak belediye başkanımızın verdiği arsa sayesinde okulumuzun inşaatına başladı. TOBB bize 16 derslik okul yapmak için taahhüt etmişti ama biz atölyesi ile beraber 32 derslik bir okul kazandırdık. İnşallah bu okul gelecek nesillerimize faydalı olur, işverenlerimize kalifiyeli eleman noktasında destekçi olur.  Ben bu okulda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerini ederek konuşmasına son verdi.


Yayın Tarihi: 08/11/2017