Cerablus’a Yardım Eli


Cerablus’a Yardım Eli

Ordu’daki kamu kurumlarının öncülüğünde Suriye’nin Cerablus kentindeki okullara yardım amacıyla toplanan bir tır dolusu malzeme düzenlenen törenle gönderildi.

Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü,  Ordu İl Müftülüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Organize Sanayi Bölgesinin katkılarıyla hazırlanan yardım tırı düzenlenen törenin ardından Cerablus’a uğurlandı.

MUHTAÇLARA YARDIM ETMEK GÖREVİMİZ

Yardım tırının uğurlanmasıyla ilgili düzenlenen törende konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Soğuk bir günde içimizi ısıtan bir teşebbüsle bir araya gelmekten son derece memnunuz. Daha önce de Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarıyla hazırlanan, çoğu yiyecek yardımıyla dolu olan 10’a yakın tırı Bayırbucak Türkmenleri için uğurladık. Ardından Cerablus’a da 3 tır yardım gönderdik. Bugün de Valiliğimizin himayesinde Büyükşehir Belediyemiz, kamu kurumları ve STK’ların desteğiyle hazırlanan yardım tırını Cerablus’a gönderiyoruz. Bilindiği gibi, o bölgede çok ciddi bir zulüm yaşanıyor. Kardeşlerimizin yaşadığı Suriye’nin Cerablus ve Halep şehirlerindeki sıkıntıları hepimiz görüyoruz. Özellikle Birleşmiş Milletlerde Rusya ve Çin’in veto yetkisini kullanarak veto ettiği insani yardım teşebbüsünün merkezi Halep’ti. Dünya Halep’e yardım etmek istedi ancak Rusya ve Çin veto hakkını kullanarak yapılacak insani yardıma engel oldu. Suriye'de dini ve dili ne olursa olsun zulme uğrayanlara yardım etmek, Osmanlı üzerine kurulmuş bir devlet olarak bizlerin görevidir. Başta İHH ve Türk Kızılayı olmak üzere, sivil toplum örgütlerimizin orada yaşayan kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamaya yönelik ciddi çalışması var. İnşallah hazırladığımız yardımların kazasız belasız bir şekilde Cerablus’taki kardeşlerimize ulaşmasını temenni ediyorum” dedi.

MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNE YARDIM EDER

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada, “Hemen yanı başımızda büyük bir zulüm yaşanıyor ve Müslüman kardeşlerimiz hayatlarını kaybediyor. Müslümanlar bir binanın tuğlaları gibidir ve birbirlerine yardım eder. Ünye ve Fatsa gibi büyük bir yerleşim yeri olan Cerablus kenti tamamen yakıldı ve yıkıldı. Oradaki zulümlerden kaçanların bir kısmı Türkiye’ye sığındı. Yerlerinde kalanların ise hiçbir şeyi kalmadı. Burada topladığımız yardımların da onlar için gerçekten büyük önemi var. Böyle güzel bir hizmete destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanlığımız olmak üzere tüm kurumlarına ve Ordululara teşekkür ediyorum. İnşallah yardımlarımız, sağ salim yerine ulaşır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yardım tırı, Suriye'nin Cerablus kentine ulaştırılmak üzere uğurlandı.

 


Yayın Tarihi: 07/12/2016