Ordu'da Turizm Yatırımcılarına Büyük Fırsat


Ordu'da Turizm Yatırımcılarına Büyük Fırsat

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde bulunan Çambaşı Yaylası ile Aybastı ilçesinde bulunan Toygar Kabaktepe mevkii Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm yatırımcılarına tahsis edilecek kamu taşınmazları listesinde yer aldı.

Turizm Yatırımcılarına Kamu Taşınmazı Tahsis Şartnamesi 2016/1’de özellikleri belirtilen kamu taşınmazları, 2634 sayılı “Turizmi Teşvik Kanunu” ve bu Kanun’un 8’inci maddesine dayanılarak çıkartılan “Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak, turizm amaçlı yatırım yapmak üzere, Kabadüz ilçesinde bulunan Çambaşı Yaylası ile Aybastı ilçesinde bulunan Toygar Mahallesi Kabaktepe mevkileri, girişimcilere 49 yıllığına tahsis edilecektir.

Çambaşı Yaylası 110 yatak kapasiteli otel ile 400 yatak kapasiteli otel veya tatil köyü tesisi ile Aybastı ilçesi Toygar Kabaktepe mevkiine 250 yataklı Kırsal Turizm Tesisi veya Tatil Köyü, ya da Yayla Evi şeklinde yapılabilecek taşınmazların, yerli ve yabancı girişimcilere 49 yıllığına tahsisi yapılacaktır. 

"1 Milyon Turist" hedefi kapsamında turizm odaklı çalışmaların hız kazandığını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, yaylalara yapılacak tesisler ile Ordu il genelinde bulunan toplam 5.141 yatak kapasitesinin 5.901'e çıkacağını, devam eden otel ve tesis inşaatının tamamlanması halinde de bu sayıyı 7 bine çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. 

2015 yılında konaklama tesislerinde yer bulmakta güçlük çekildiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu’da 1.140 oda sayısı, 2 bin 266 yatak sayısı ile 26  turizm işletme belgeli tesis, 992 oda sayısı, 2 bin 139 yatak sayısı ile 54 belediye belgeli  konaklama tesisi, 309 odası, 736 yatak sayısı ile 18 belediye belgeli pansiyonlar olmak üzere toplam 2 bin 441 oda sayımız, 5 bin 141 yatak sayımızla 98 adet  tesisimiz bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında Ordu’daki konaklama tesislerinde yer bulmakta sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntı yüksek kesimlerde daha çok yaşanıyor. Kabadüz ve Aybastı ilçelerimizde bulunan yaylalarımıza, kazandırılması düşünülen bu tesisler ile konaklama sıkıntısı da ortadan kalkacaktır" dedi.


Yayın Tarihi: 02/03/2016