Ordu’da Güneş Enerjisi Üretilecek


Ordu’da Güneş Enerjisi Üretilecek

            Ordu’nun Perşembe ilçesinde, Türk-Alman ortaklığı ile güneş enerjisi üretimi yapılacak.

            Ordu’da güneş enerjisi üretimi gerçekleştirmek üzere çalışmalar yürüten BFI Enerji Alternatif Enerji Üretim Sistemleri Ltd.Sti. sahipleri Hans Thoma, Stefon Deiber, Baki İnan ve Ferda İnan, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Şirketin sahiplerinden  Ferda İnan, şirketin faaliyetleri ve Ordu’da yapmayı planladıkları güneş enerjisi hakkında Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgi verdi. Ferda İnan, “2004 yılında Almanya'nın Stuttgart şehrinde kurulan ve Baden Württemberg eyaletinde faaliyetlerine başlayan Enerji Lojistik GES (Güneş enerji sistemleri) adı altındaki şirket 2015 yılı itibari ile BFI Enerji Alternatif Enerji Üretim Sistemleri adı altında Türkiye’ye taşındığını söyleyerek, BFI enerji konusu güneş enerjisi, güneş kollektörleri, güç kaynakları, enerji depolama, sistem mühendisliği, fizibilite çalışmaları, enerji tasarrufu sistemleri (LED) teknolojisi, yenilenebilir enerji sistemleri konularında hizmet sunmaktadır” dedi.

İnan, BFI Enerji Alternatif Enerji Üretim Sistemleri Ltd.Sti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan aldığı Alternatif enerji üretimi lisansı ile Türkiye elektrik enerjisi piyasasında serbest tüketici konumundaki ticarethanelere, sanayi tesislerine ve meskenlere Alternatif elektrik enerjisi kurulumu ve satışı yapıldığını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu Perşembe hudutları dahilinde arkadaşlarımız Türk-Alman ortaklığı ile modern bir teknolojiyi Ordu’ya getiriyorlar. Almanya bu konuda söz sahibi otorite olmuş. Güneş panelleriyle güneş enerjisinden faydalanarak elektrik elde etme. Sadece güneş ile değil, gündüzün aydınlığı ile de elektrik elde edecek modernlikte üretim yapıyorlar. Güneş panelleri içindeki hücrelerin Türkiye genelinde montajı yapılıp burada artık tamamının parçaları da üretilecek. Çatılara yada boş arazilere koyup 5 kw-10kw gibi çok fazla elektrik elde edip, bunu hem kendi ihtiyacı için  evinde kullanabilecek. Herhangi bir engel yok. Çok üretim yapıldığı takdirde Enerji Bakanlığı’nın  desteğiyle satabilme imkanı da  sağlanıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.  


Yayın Tarihi: 15/02/2016