Ordu’da Dallar Fındıkla Dolu


Ordu’da Dallar Fındıkla Dolu

Dünya fındık üretimin yüzde 75’e yakın bölümünü elinde bulunduran Türkiye’de, en çok fındık üreten il olma özelliğine sahip Ordu’da, son yıllarda bahçelerdeki iyi tarım uygulamalarının artmasıyla verim ve kalite aynı paralelde yükseliyor.

Modern ve makineli tarım uygulamaları ile üretici bilinci yaratılarak hastalık ve zararlılara karşı yapılan mücadelede önemli mesafe alınması, dallarda fındığın miktarı ile birlikte kalitesinin de artmasını sağlıyor.

2017 ürününde rekor fındık üretiminin beklendiği bahçelerde Ferrero Fındık tarafından ziraat mühendisleri ve sosyal çalışma uzmanları ile yapılan Değerli Tarım Uygulamaları giderek yaygınlaşıyor ve büyük ilgi de görüyor.

Ordu’ya bağlı Ulubey ilçesinin Fındıklı köyünde Ahmet Topcuoğlu’na ait bahçede Ziraat Mühendisi Nur Hayta’nın kontrolünde gerçekleştirilen makineli tarım ile hastalık ve zararlılara karşı yapılan bilinçli mücadeleyle Palaz kaliteli fındıkta bile çoklu çotanaklar oluştu.

Budama, gübreleme, damla sulama, külleme ve diğer zararlılara karşı mücadelenin yapıldığı bahçede bu yıl dekar başına verimin 200 kilogramın üzerine çıktığı gözleniyor. Uygulamaların yapıldığı bahçeleri gezen üreticiler, bilinçli ve makineli tarım yapıldığında verim ile kalitenin ne kadar arttığını görerek, kendileri de aynı uygulamaları yapmaya çaba gösteriyor.


Yayın Tarihi: 17/07/2017