Ordu Tek Yürek, Tek Ses


Ordu halkının15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden bu yana meydanlarda tuttuğu demokrasi nöbeti, Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı’nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile taçlandırıldı.

Ordu’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi ’ne katılarak bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Demokrasi kahramanı görmek isteyenler, Türkiye’ye ve Ordu’ya gelsin” dedi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ: “BU MİLLETİ DENEMEYİN, RAHAT BIRAKIN”

Tüm dünyanın, Türk milletinin zamanı geldiğinde istiklâl, istikbal ve ülke bütünlüğünü korumak için neler yapabileceğini gördüğünü belirten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Çanakkale Destanı’nı unutmuş olacaklar ki, bu milleti 15 Temmuz gecesi yeniden destan yazmak zorunda bıraktılar. Milletimizin gülen yüzüne, vakur duruşuna ve merhametine bakarak biz bunları ezer geçeriz diyenler varsa 15 Temmuz’da bu millet, istikbal, istiklâl ve ülke bütünlüğünden taviz vermeyeceğini göstermiştir. Tüm dünyaya, özellikle üst akla sesleniyorum. Bu milleti denemeyin, denemeye kalkışmayın çünkü başaramazsınız. Bu milletin Osmanlı tokadını yerseniz bir daha ayağa kalkamazsınız, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi. Bunu anlamanız için daha ne yapmamız gerekiyor. Milletimizin size kaç tane daha tokat atması gerekiyor. Bu milleti rahat bırakın” diye konuştu.

“HAİNLERİN TAMAMINI KAZIYACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ'nün darbe teşebbüsüne ilişkin, "Bu hainlerin hepsini, o girdikleri yerlerden, inlerinden kazıyıp çıkartacağız. Hiçbir yerde bir tane bile bırakmayacağız. Sadece buradakileri değil, Pensilvanya'dakini de getirteceğiz ve bu millete yaptığı ihanetin hesabını burada verecek" dedi.

“BATILI ÜLKELER HAİNLERİ KOLLUYOR”

Yaşanan sıkıntılarda Avrupalı dostların ve dost bilinenlerin yardımlarının görülmediğini belirten Başbakan Yardımcısı Canikli, "Öyle bir saldırı olmuş ki milletin istiklâlini, ülkenin toprak bütünlüğünü hedef alan, tarihin en büyük saldırılarından biri. Her yer bombalanmış. Avrupalılar diyorlar ki, 'lütfen sakin olun'. Demokrasiyi katletmek isteyen hainler, her türlü yöntemi kullanarak bu insanlara saldırırken biz onları göremedik. Şimdi tutmuşbu hainleri korumaya çalışıyorlar"şeklinde konuştu.

VALİ BALKANLIOĞLU: “BİZ SİZDEN, SİZ BİZDEN GÜÇ ALDINIZ”

Vali İrfan Balkanlıoğlu, 24 gündür meydanlarda demokrasi nöbeti tutan Ordu halkına teşekkür ederek, "El ele, omuz omuza bizlere ve milli irademize sahip çıktınız. Bugün burada sizlere hitap edebilme şansını yakalamış olmayı yine size borçluyuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce bile Ordulular bu kalabalığı oluşturmaya başlamıştı. Bu meydan hınca hınç doldu. Milletimizi meydanlarda görünce inanın bizimde yüreğimize su serpildi, hiçbir korkumuz ve endişemiz kalmadı. Biz sizden, siz de bizden güç aldınız. Bu teşebbüs sonucunda birlik ve beraberliğimiz sağlandı. Bundan da önemlisi halkımız gücünün farkına vardı" diye konuştu.

BAŞKAN ENVER YILMAZ: “ŞERDEN HAYIR ÇIKTI”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 15 Temmuz gecesi ‘Darbe oluyor’ denilir denilmez meydanlara aktıklarını ve o günden bu yana 24 gündür nöbet yerinde olduklarına dikkat çekti.

İlk günden bu yana siyasi partilerin gerek iktidarı gerekse muhalefetiyle herkesin bu alanda buluştuğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “Şerden nasıl hayır doğuyormuş, bu meydanda gördük. İlk günden itibaren başta Sayın Valimiz olmak üzere Garnizon Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Cumhuriyet Başsavcımız, Belediyemiz, kolluk kuvvetlerimiz ve tüm birimlerimizle ‘Darbe oluyor’ sözü duyulur duyulmaz bu meydanda biriktik ve 24 gündür buradayız. Siyasi partilerimizin milletvekilleri, iktidarı, tüm ilçe başkanları ve belediye başkanları o gece buradaydı, bugün de burada. Bu millet,hem Ordu hem de Türkiye olarak birlikteliğini göstermiş oldu. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ MİTİNGE DESTEK VERDİ

Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, "Bu meydanda tek yumruk olarak, birlik ve beraberlik içinde bir tablo oluşturdunuz. Milletimiz, bu ihanet şebekesine öyle bir ders verdi ki bu tabloyu bir daha kaybetmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun" ifadelerini kullandı.

Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Bu demokrasi ve milli irade mücadelesinin kazananı milletimiz olmuştur. Demokrasi mücadelesinin sonucunda bir kardeşlik iklimi ve ortamı oluşmuştur" dedi.

Ordu Milletvekili Oktay Çanak, "Askerimize ve polisimize sahip çıkacağız. O gün sandılar ki, milletimizin iradesiyle seçilmiş olan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı bu ülkeyi terk edecek fakat yanıldılar. Bu milletle birlikte darbeye, ihanete ve hainlere dur denildi. Bu destek olduğu sürece Türkiye büyümeye devam edecek" diye konuştu.

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ

AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, “15 Temmuz’da yeşeren bu birlik ve beraberlik tohumu bir filize, bir fidana dönüşecektir. Ordu’da değerli mevkidaşlarım, teşkilatlarıyla birlikte CHP ve MHP İl Başkanları’na teşekkürlerimi arz ediyorum. Ama daha büyük teşekkür, 24 gündür sabah namazına kadar bizi bu meydanlarda yalnız bırakmayan çocuğu, genci ve yaşlısıyla, kadını ve erkeğiyle bizlerle birlikte olan tüm Ordulu hemşehrilerimedir. İyi ki varsınız, iyi ki bizlerle berabersiniz, hepinizi can-ı gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, “Asker sivil ayrımı yapmaksızın her türlü darbe girişimine ve vesayete karşı olduğumuzu ifade ediyorum. Darbeciler tüm işbirlikçileriyle yargı önünde hesap vermelidir” dedi.

15 Temmuz gecesi Türk milletini savunmak için meydanlara indiklerini belirten MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz, “Darbeler silahların gölgesinde değil, seçim zamanında sandıkta yapılmalıdır. Darbe girişiminde bulunanlar, her şeyi planladı ama Türk milletini unuttu. Bu millet, bırakın topu, tüfeği ve tankı 250 kiloluk mermiyi sırtında taşıyıp, meydan okuyan necip bir millettir” ifadelerini kullandı.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde yapılan konuşmaların ardından teşekkür konuşması için sahneye çıkarak halkı selamlayan Başkan Enver Yılmaz, demokrasi nöbetlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda 10 Ağustos 2016 Çarşamba gününe kadar devam edeceğini söyledi.

 


Yayın Tarihi: 07/08/2016

Diğer Resimler

Ordu Tek Yürek, Tek Ses
Ordu Tek Yürek, Tek Ses
Ordu Tek Yürek, Tek Ses