Ordu Lojistikte Önemli Potansiyele Sahip


Ordu Lojistikte Önemli Potansiyele Sahip

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan Lojistik Sektöründe Ordu Genç Uzmanlarını Yetiştiriyor Projesi kapsamında “Lojistik Sektöründe Ulaşım Güvenliği, Planlaması ve Yönetimi” adlı çalıştay düzenlendi.

Atakan Büyükbostancı, Cemil Özdemir ve Mehmet Yolcu’nun moderatörlüğünde ve üç ayrı grup hâlinde gerçekleştirilen çalıştaya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bülent Gül ve davetliler katıldı.

52 GENÇ LOJİSTİK EĞİTİMİ ALDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, Ordu Üniversitesi ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Genel Sekreter Bülent Civelek, “Lojistik Sektöründe Ordu Genç Uzmanlarını Yetiştiriyor Projesi kapsamında tam donanımlı işgücü yetiştirmek amacıyla 52 arkadaşımıza lojistik alanıyla ilgili teorik eğitimler verdik. Ardından önce Ordu’da, sonra da Samsun'daki çeşitli kurumlarda staj yaptırdığımız gençlerimize piyasa ve iş tecrübesi kazandırdık. Son olarak da verilen eğitimlerde en başarılı olan 9 arkadaşımızı Almanya'nın Hamburg kentine gönderdik. Gençlerimizin oradaki lojistik faaliyetleri inceleme imkanı sağladık. Arkadaşlarımızın gerçekleştirdiğimiz bu çalıştayla lojistik alanındaki uzman hocalarımızın bilgi birikimlerinden istifade etmesini istiyoruz” dedi.

ORDU’NUN LOJİSTİK POTANSİYELİNİ HAREKETE GEÇİRMEK İSTİYORUZ

Ordu ilinin lojistik potansiyeline dikkat çeken Genel Sekreter Civelek, “Ordu, potansiyelini değerlendiremeyip lojistik sektöründe yıllarca geri kalmış bir ilimiz ancak Ordu-Giresun Havalimanının açılması bize lojistik konusunda yeni ufuklar açtı. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle hazırlanan Ünye Port Projesi, Ordu’nun deniz taşımacılığıyla ilgili önemli bir potansiyele sahip olduğunu bizlere göstererek ilimizde lojistik sektörünün geliştirilmesiyle ilgili umutlarımızı güçlendirdi. İlerleyen yıllarda kentimizin lojistikte güçlü bir oyuncu olmasını istiyorsak bunun altyapısını şimdiden hazırlamamız gerekiyor. Bu anlamda projemizin ilimizin gelecek yılları için çok önemli bir başlangıç olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ÇALIŞTAY SONUÇLARI YAPILAN SUNUMLARLA PAYLAŞILDI

Çalıştayın devamında katılımcılar, üç gruba ayrılarak “Lojistik, Entegre Taşımacılık ve Ulaşım Yönetimi”, Lojistik ve Taşımacılıkta Gümrük Sigorta Mevzuatı ve Hukuki Sorunlar” ve “Lojistik Eğitimi, İnsan Kaynakları ve Kalite” konularında görüş alışverişinde bulundu. Elde edilen sonuçların paylaşılmasının ardından çalıştay sona erdi. 


Yayın Tarihi: 23/02/2017