Ordu 4. Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı Açıldı


Ordu 4. Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı Açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen 4. Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı gerçekleşen törenle açıldı.

Fatsa Belediyesinin de standının bulunduğu 4. Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas Fuarı’nın açılışında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Karadeniz'in incisi' diye tabir ettiğimiz, Karadeniz'in en güzel şehrinde bulunuyoruz. Ordu'yu gördükçe, Ordu'yu gezdikçe, hayran olmamak, tutkuyla bağlanmamak mümkün değil. Diğer taraftan gelişen, büyüyen Ordu'yla karşı karşıyayız. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Karadeniz'de en fazla adından söz ettirecek şehirde bulunuyoruz. Bu durum özelikle ticaret ve sanayi erbabının da dikkatini çekecektir. Gayrimenkul fiyatlarının Türkiye'de en fazla arttığı ya da artacağı öngörülen şehir yine Ordu'dur. Yatırımcı, elbette bir şehrin geleceğine, ne kazandıracağına bakar. O yüzden Ordu, geleceği en parlak şehirlerden bir tanesidir” diye konuştu.

Vali Seddar Yavuz, "Biz Ordu'nun geleceğine gönül verdiğimize inanıyoruz. Bütün yatırımcılardan, bütün işadamlarından da bu şehre inanmalarını bekliyoruz. Ordu'da üç tane organize sanayi bölgesi faaliyete geçtiğinde bu şehirde 15 bin kişi istihdam edilecek ve birçok ürünü bu şehirde üreteceğiz. Bu şehir kalkınacak, büyüyecek. Ayrıca, OSB içinde yazılım ağırlıklı bir teknokent de oluşturacağız. Teknokentle birlikte birçok girişimci kardeşimiz burada çok büyük işler başaracaklar” diyerek, fuarın hayırlı uğurlu, bol kazançlı ve bereketli olması dileğinde bulundu ve emeği geçen herkesi tebrik etti.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin ise yaptığı konuşmada, “3 bin metrekare alanı kapsayan fuara Ordu'da faaliyet gösteren firmalarımız başta olmak üzere Gaziantep, Çorum, Malatya, Gümüşhane ve diğer illerde faaliyet gösteren firmaların da katılımları memnuniyet vericidir. İş dünyasının en büyük temsilcisi olan Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının söz konusu olan fuar alanı içinde üyelerimize tanıtım yaptığı her biri 12 metrekare olmak üzere toplam 7 tane standımız bulunmaktadır. Her alanda olduğu gibi ticaret ve sanayi alanında da rekabet artmaktadır. Fuarlar bir ilin ekonomik anlamda gelişimini sağlarken, aynı zamanda çevresel olarak da gelişimine katkıda bulunurlar. Odamız bu tür fuarları desteklemektedir, bundan sonrada desteklemeye devam edecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz, diğer protokol üyeleri ile birlikte 4. Gıda Tarım ve Hayvancılık İhtisas fuarının açılış kurdelesini kesti.


Yayın Tarihi: 11/07/2018