OMÜ’de 133 Öğretim Üyesi Biniş Giydi


OMÜ’de 133 Öğretim Üyesi Biniş Giydi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) 2017 yılında akademik aşama kaydeden öğretim üyeleri için Biniş Takdim Töreni düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Biniş Takdim Töreni’ne; AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Hüsnü Demirsoy, Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, akademisyenler ve biniş giyen öğretim üyelerinin aileleri katıldı. 133 öğretim üyesinin biniş giydiği tören OMÜ ailesini bir araya getirmiş oldu.

“Cüppe, taşıdığı anlam ve simgesel değerler bakımından önemlidir”

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, ”Bugün anlamlı bir gün. Cüppe önemlidir. Bu önem dokusundan ileri gelmez; ona yüklenen anlamlar ve simgesel değerler bakımından önemlidir. Bu nedenledir ki dünyada üç meslek gurubu cübbe giyer. Bunlar yargı mensupları, din adamları ve üniversite hocalarıdır.  Bu meslek gruplarına yüklenen önemin göstergesi olarak cüppe giyilir ve cüppede önemini kendine yüklenen bu değerlerden alır. Bu meslek guruplarına baktığımızda bunların hak ve hakikatle ilgili olduğunu görürüz. Hakikatin arayışı içerisindedirler. Dolayısıyla bu kadar önemli iş yapan meslek gruplarının ortaklığını sembolize eden cüppe de bu nedenle önemli olmaktadır. Bu cüppeyi giyenlerin madem ki hak ve hakikatledir işleri, aldıkları kararlarda yaptıkları işlerde bağımsız olmak, baskıya karşı durabilmek, hep dimdik ayakta kalabilmek ve vicdanlarının sesini ihmal etmemek gibi mecburiyetleri vardır. Bu yüzden cüppe giymeyi bir şekli işlemin yerine getirilmesi ile sınırlamak mümkün değildir. Cüppeyi giyenlerin cüppeye yüklenen bu simgesel anlamların kendilerinde tezahür etmesini sağlamak zorunlulukları vardır. Aksi takdirde bir seremoniden öteye geçmeyecektir.”

 “Kalite sürecinin inşası için birlikte çalısacağız”

Prof. Dr. Bilgiç, bundan sonraki biniş törenlerini de birlikte ve sağlıkla gerçekleştirmeyi ümit ettiğini ifade ederek “Bize beslenen ümitleri boşa çıkarmamak için biz kendimizin ve görevimizin farkında olarak bu süreçleri sağlıklı bir şekilde götüreceğiz.  Üniversitemiz her geçen yıl daha ileri taşınıyor.  Kampüs imkânlarımız daha da güzelleşiyor. Üniversitemiz kalite süreçleri itibari ile daha dikkatli ve özenli bir şekilde yolculuğunu sürdürmeye devam edecek. Özellikle kalite sürecinin inşası için çıktığımız yolda hep birlikte çalışacağız. Bundan sonra Samsun’un göz bebeği üniversitemiz Türkiye’nin de çok önemli ve ilk sıralarda yer alan üniversitelerinden birisi olacaktır. Buna Samsun’da, üniversitemizde layıktır. Sizler de buna layık olduğunuzu çalışarak ortaya koyacaksınız diye düşünüyorum. Tekrar biniş giyecek 133 öğrettim üyemizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

“OMÜ büyük bir eğitim kurumu, büyük gurur kaynağımız”

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in konuşmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da konuşmasına OMÜ’nün önemli gurur kaynaklarından biri olduğunu vurgulayarak başladı. Yusuf Ziya Yılmaz, “OMÜ 1975 yılında başlayan, yakın bir zaman önce 42. yılını kutladığımız büyük bir eğitim kurumu, büyük gurur kaynağımız.  Biz de her konuda üniversitemizle gurur duymakla kalmıyoruz, bize ve Samsun’a düşen boyutta vermemiz gereken her türlü katkıyı vermeye çalışıyoruz. Bugün bu törende 133 arkadaşımız yeni eriştikleri kadronun simgesi olan cüppesini giyecek. Bu cüppelerin onlara bundan sonraki yaşamlarında uğur getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“OMÜ Karadeniz’in en iyisi olma yolunda adımlar atıyor”

Biniş Takdim Töreni’nde söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ise kendi bünyesinden Amasya, Ordu, Sinop Üniversitelerini de çıkaran OMÜ’nün biniş töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Hasan Basri Kurt, ”Üniversitemiz Samsun için gerçekten büyük önem taşıyor. Bugün yeni açılan fakülteleri ve bölümleriyle de Çarşamba’da, Bafra’da ve Vezirköprü’de kendini hissettiriyor. Bu durum, Samsunluluk bilincini arttıran bir durum. OMÜ’nün şu anki başarısı kuruluşundan bu yana emek veren ve hâlihazırda bugün canla başla çalışan bir kadronun eseridir. OMÜ’nün bütün Karadeniz’in en iyi üniversitesi olma yolunda daha güçlü bir şekilde yürüdüğünü ve bu yönde adımlar attığını görüyorum. Ben 133 hocamızın bundan sonra da şehrimize, ülkemize, insanımıza hizmet eden bir kariyerlerinin olacağına inanıyor ve hepsini saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından 133 öğretim üyesinin biniş töreni yapıldı. Rektör, Rektör Yardımcıları ve akademisyenlerin 133 öğretim üyesine biniş giydirdiği tören alkışlarla son buldu. Biniş Takdim Töreni’nin sonunda biniş giyen ve giydiren bütün öğretim üyelerinin yer aldığı bir hatıra fotoğrafı da çekildi. 


Yayın Tarihi: 20/09/2017