OMÜ Sivil Havacılık 2. Dönem Mezunlarını Verdi


OMÜ Sivil Havacılık 2. Dönem Mezunlarını Verdi

19 Mayıs Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ikinci dönem mezunlarını verdi. Ballıca Kampüsü'nde yer alan Yüksekokulun, Konferans Salonunda yapılan mezuniyet töreninde, 45 öğrenci mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Törene; Rektör Yardımcısı ve Okul Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Samsun Hava Limanı Meydan Müdürü Hamit Anıl, Çelebi Anonim Şirketi Samsun Müdürü Bünyamin Kaya, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Dekan Vekili Prof. Dr. Arif Gönülol, akademisyenler ve aileler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını dönem birincisi Seyfettin Urhan yaptı. Urhan'nın ailesine ve akademisyenlere, verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ettiği konuşmasının ardından, sivil havacılık şirket yöneticileri konuştu. Çelebi Anonim Şirketi Samsun Müdürü Bünyamin Kaya, Yüksekokula verdikleri desteğin 2017'de artarak devam edeceğini belirtirken Samsun Hava Limanı Meydan Müdürü Hamit Anıl, "Siz gençlerin aramıza katılması bize güç ve onur kazandıracak." dedi.

Sivil Havacılık Yüksekokulunun diploma için değil, havacılık sevgisinin bir sonucu olarak ortaya çıktığını ifade eden Rektör Yardımcısı ve Okul Müdürü Ferşat Kolbakır, dünyada ve Türkiye'de hızla gelişen havacılık sektörüne eleman yetiştirmek ve sektörün gelişmesine katkı sunmak istediklerini söyledi. Kolbakır, "Bir defa tohumu ektik. Tohum fidan oldu. Artık ağaç olacağımız ve meyvelerini toplayacağımız bir durum ortaya çıkıyor." diye konuştu. Kolbakır, A'dan Z'ye okula katkısı olanlara teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.

Törende konuşan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise, okulun kurulması için yaptıkları çalışmalardan bahsederek şehir dışından çocuklarının mutlu gününü görmek için gelen aileleri ve mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından okul birincisi Seyfettin Urhan'a 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen, okul ikincisi Abdullah Tirgil'e Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, okul üçüncüsü Oben Yücel'e Rektör Yardımcısı Ferşat Kolbakır başarı belgesi verdi. Ayrıca Başkan Osman Topaloğlu, birinci, ikinci ve üçüncüye hediye takdim etti.

Akademisyenlerin elinden mezuniyet belgelerini alan öğrencilerin, yüksekokulun bahçesine inerek keplerini havaya fırlatmasıyla tören sona erdi.


Yayın Tarihi: 09/06/2016

Diğer Resimler

OMÜ Sivil Havacılık 2. Dönem Mezunlarını Verdi
OMÜ Sivil Havacılık 2. Dönem Mezunlarını Verdi
OMÜ Sivil Havacılık 2. Dönem Mezunlarını Verdi