OMÜ Mimarlıktan Gerze’ye “Eko-Turizm Merkezi” Tasarımı


OMÜ Mimarlıktan Gerze’ye “Eko-Turizm Merkezi” Tasarımı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından lisans eğitiminin üçüncü yılında verilen Mimari Tasarım Stüdyosu (MIM 302) dersi kapsamında, bu dönem Sinop bir “Eko-Turizm Merkezi” tasarlanıyor.

Bu amaçlı Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Proje Koordinatörü Prof. Dr. Derya Oktay, stüdyo ekibinden; Robert John Lewis, İshak Memişoğlu, Saya Kaynama, Cem Ayık, Özlem Yalçınkaya, Hüseyin Özbulut, asistanlar Yasemin Kütük ve Yeliz Emecen ile dersi alan 112 öğrenciden oluşan grup söz konusu projenin alanını yerinde belirlemek ve incelemek için Gerze’de bir günlük bir araştırma-inceleme gezisi gerçekleştirdi.

Farklı kuruluşlardan projeye destek

TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği) Sinop Temsilciliği Başkanı İsmet Aykın ve Gerze Belediye Başkanlığının destek verdiği proje ile ilgili olarak Belediyeden bilgi alan grup, ardından Başkan Aykın eşliğinde kentin geleneksel bölgeleri incelendi, ve projenin amaçlarına çok uygun bir çalışma alanı saptanarak analizlere başlandı.

“Proje Fakülte vizyonuna göre belirlendi”

Dekan Oktay projeye dair yaptığı açıklamada, kent dokusu içinde mimari tasarımı öğretmeyi hedefleyen MIM 302 (Mimari Proje 5) projesinin; Fakülte vizyonu doğrultusunda “yer”e göre belirlenen ve sürdürülebilir çevreler oluşturmaya odaklı eğitimin çok önemli bir aşaması olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Oktay devamında “Bunun yanı sıra geçen yıl ‘Sakin Şehirler’ (Citta Slow) kapsamına alınmış olan Gerze’de yapılacak bu çalışma hem şehrin bu yönünü destekleyecek hem de kentsel bağlamda tasarımın öğretilmesi için uygun bir ‘laboratuvar’ ortamı sunacak.” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 20/02/2018