Noterlere Yeni Görevler Verilecek


Noterlere Yeni Görevler Verilecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gayrimenkul satış ve devir işlemlerinin noterliklerde yapılması için çalıştıklarını belirterek, “Bakanlar kurulumuz tarafından da prensipte uygun görüldü. Seçimlerden sonra ilgili bakanlıklarımızla beraber bunun teknik ayrıntılarını Noterler Birliği ile çalışacağız” dedi.

Türkiye Noterler Birliğinin 47. Olağan Genel Kurulu açılışı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yüksek Yargı Organlarının Başkan ve üyeleri ve üst düzey Bakanlık temsilcileri ile Uluslararası noterlik meslek örgütü temsilcilerinin katılımlarıyla Ankara’da yapıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Gayrimenkul satış ve tescil işlemlerinin noterlerimizce yapılamasını bakanlar kuruluna arz ettik. Bakanlar kurulumuz tarafından da prensipte uygun görüldü. İnşallah seçimlerden sonra da ilgili Maliye Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bunun teknik ayrıntılarını Türkiye Noterler Birliği ile çalışacaklar. Bu konudaki yetkilerimizi de noterlere devretmeyi planlıyoruz. Burada elimizi en büyük rahatlatan husus noterlerimizin yaptıkları işlemlerdeki dikkat ve titizliktir” diye konuştu.

Noterlerin yetkileri genişlemeli

Türkiye Noterler Birliği gibi kurumların her zaman korunması ve sürekli bir değişim içinde muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Gül şunları söyledi:

“TNB ve noterlik, ülkemizin hukuk sisteminin gözbebeğidir. Bu müessesenin daha da gelişerek ülkenin hukuk sistemine katkılar sunmasını temenni ediyorum. Noterlik bir kamu hizmeti olarak adalet hizmetlerinin parçasıdır. İhtilafların yargıya intikal etmeden çözümlenmesine, intikal edenlerin de daha kolay sonuçlanmasını sağlamaktadır. Noterler henüz uyuşmazlıkları ortaya çıkmadan onları süratle çözdükleri için adaletin işlemesinde çok önemli rol almaktadır. Mahkemelerimizin birçok iş yükünü noterler azaltmaktadır. Noterlerin bu çerçevede yetkilerinin geliştirilmesi ve artması çok önemli katkılar sunmuştur. Yargının iş yükünü azaltıcı çalışmalar bizim için çok önemlidir. Bu konularda her türlü desteği ve kapsamın genişletilmesi için noterlerimize gereken desteği vereceğiz.”


Yayın Tarihi: 06/06/2018