Nesillerimize Daha Prestijli Bir Ayder Bırakmak İçin Üzerimize Düşen Fedakârlığı Yapacağız


Nesillerimize Daha Prestijli Bir Ayder Bırakmak İçin Üzerimize Düşen Fedakârlığı Yapacağız

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İyidere ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Ayder Yenileme ve Koruma Projesi Arama Konferansı"nda konuştu.

Yazıcı, Ayder Yaylası ile ilgili ilk kez 1984 yılında koruma çalışması gerçekleştirildiğini, en son ise 2008'de karar alındığını belirtti.

Ayder'in turizme değer katan, kültürel değerlere özen gösterilecek bir konuma ulaşmasının hedeflendiğini ifade eden Yazıcı, ülkelerin turizm potansiyellerinin ekonomilerine katkı sağlayacak, insanlarına huzur verecek yapılara haiz olduğunu söyledi.

Yazıcı, Ayder'in yeşilin içinde bin 300 rakımda, denize yakın ve ulaşım açısından çok önemli bir noktada bulunduğuna dikkati çekerek, yapımına başlanan Rize-Artvin Havalimanı'nın tamamlanması, kayak merkezinin yapılmasıyla değerinin çok daha artacağına vurgu yaptı.

Ayder'in mevcut durumundan memnun olanların sayısının çok az olduğunu dile getiren Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya büyük önem verdiğini ve sorunun çözümü için talimat verdiğini hatırlattı.

Yazıcı, Ayder'de Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, belediye ve mülki amirliğin sorumluluğu olduğunu kaydederek, ilgili kurumların görev ve yetkilerini TOKİ'ye bir protokolle devrettiğini belirtti.

TOKİ'nin çok hassas bir şekilde turizm ve kültürel potansiyeli ile tasarlanacak yapıların mimari özelliklerini dikkate alarak hareket edeceğinin altını çizen Yazıcı, şunları söyledi:

"Mülkiyet sahibi vatandaşlarımız var. Hukuk ölçüleri içerisinde yürütülen bir proje. Bu projeyi başarmak mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin bu alanda en özgür projesi olacak. Buradaki arama konferansı sonucunda bir planlama ortaya çıkacak. İnşallah sonucunda yüzümüzün akı ile bu projeden çıkacağız. Hepimize görev düşüyor. Birbirimizin hakkını çiğnemeden, incitmeden ama gerektiğinde daha güzele ve iyiye kavuşmak, nesillerimize daha prestijli bir Ayder bırakmak için üzerimize fedakarlık düşüyorsa onu da yapacağız."

Kaynak: akparti.org.tr


Yayın Tarihi: 14/10/2017