Nefes Kredisi’nde Masraf Düştü


Nefes Kredisi’nde Masraf Düştü

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB ile TOBB’a bağlı Oda ve Borsaların öncülüğünde, Kredi Garanti Fonu’nun teminatı işbirliğinde hayata geçirilen ‘Nefes Kredisi’nde ilgili bankaların aldığı masraf ücreti Bakanlar Kurulu kararı ile düşürüldü.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Oda ve Borsa üyelerine uygun faiz oranında kredi kullanımı sağlamak amacıyla, TOBB ile TOBB’a bağlı Oda ve Borsaların öncülüğünde, Kredi Garanti Fonu’nun teminatı işbirliğinde hayata geçirilen ‘Nefes Kredisi’nde bankaların aldığı masraf ücretinin Bakanlar Kurulu kararıyla düşürüldüğünü söyledi.

Bakanlar Kurulu kararıyla düşürüldü

Ziraat Bankası ve Denizbank şubelerinden, yıllık yüzde 9,90-aylık yüzde 0,83 faizle 1 yıl vadeli olarak 12 Aralık 2016 tarihi itibariyle başlayan ‘Nefes Kredisi’ kapsamında gerçekleşen kredi kullanımlarında 250 TL banka ve 250 TL KGF başvuru masrafı ile kefalet oranının binde beş oranında komisyon olmak üzere bir takım ücretler ödendiğini belirten Başkan Murzioğlu, “Ancak, 27 Şubat 2017 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile KOBİ’lerde kefalet oranı yüzde 85’ten yüzde 90’a yükseltilmiş ve komisyon oranı da banka ve KGF dahil olmak üzere başka hiçbir masraf olmaksızın yüzde 0,03 oranına (on binde üç) düşürülmüştür. Dolayısıyla, yeni Bakanlar Kurulu kararı gereği 20 Mart 2017 tarihi itibariyle TOBB Nefes Kredi kapsamında Ziraat Bankası ve Denizbank’tan kullanılacak kredilerde, kredinin sadece yüzde 0,03’ü kadar bir masraf alınabilecektir. Örnek vermek gerekirse 100 bin TL kredi için 30 TL alınacaktır” dedi.

299 üye Nefes Kredisi’nden yararlandı

Başkan Murzioğlu ayrıca, Nefes Kredisi uygulamasının başladığı günden itibaren Samsun TSO olarak Ziraat Bankası ve Denizbank’ta plasman olarak bulundurdukları 25 milyon TL’lik paradan bu zamana kadar 299 Oda üyesinin toplamda 18 milyon 961 bin TL kredi kullandığını sözlerine ekledi. 


Yayın Tarihi: 06/04/2017