Mobilya ihracatı, İMOB İle Artacak


Mobilya ihracatı, İMOB İle Artacak

Bu yıl 12’ncisi gerçekleşecek olan İMOB (Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı), mobilya sektörünün önemli markalarını ağırlamaya hazırlanıyor. Loda Mobilya’nın katılımcı firmalar arasında yer alacağı fuar, 26-31 Ocak tarihlerinde 500’ün üzerinde firmanın katılımı ile CNR Expo Yeşilköy’de gerçekleştirilecek.

Ülkemiz mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı olan İMOB, mobilya sektörünün temsilcilerini bir araya getirerek, önemli bağlantılar ve iş birlikleri için fırsatlar sunmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en önemli birinci, dünyanın en önemli ikinci mobilya fuarı olma özelliğine sahip olan fuara, 524 firma katılacak. Fuarın katılımcı firmaları arasında yer alan Loda Mobilya, 5’inci Hall A11 no’lu standında özel koleksiyonlarını görücüye çıkaracak.

“Mobilya sektörünü KOBİ’ler domine ediyor”

Karaçak, “Kabul edilmelidir ki İMOB, Türk mobilya sektörünün yapı taşlarını bir araya getiren çok önemli bir fuar. Sektörün çoğunluğu, KOBİ ölçekli firmalardan oluşuyor ve ihracata en büyük katkıyı sunan da zanaat kökenli mobilya üreticileri. Mobilya sektörü, Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri. Sektörü domine eden ise KOBİ’ler. Dolayısıyla dünyada, Türk mobilyası ile ilgili algıyı yükseltecek olan da İMOB’da yer alacak firmalar olacak” dedi.

Minimalist tarzın, özgün markası

Yemek odası, oturma odası, yatak odası ve aydınlatma kategorilerinde geniş bir ürün yelpazesi ile fuara katıldıklarını belirten Davut Karaçak, “Tasarım ve üretim aşamaları bizim için çok önemli. Minimalist çizgide ve loft tarzda ürettiğimiz ürünlerle, trendleri belirlemek ve sektörde yol gösterici olmak önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Üretimin tüm aşamalarında mutlaka denetimimizi yapıyoruz ve ürünlerimizin son şekline büyük bir titizlikle karar veriyoruz. Ürünlerimiz ve kalitemiz ile İMOB’a hazırız” diye konuştu.

“Mobilya tasarımları, Türk kültürüne ait detaylar barındırmalı!”

Türk motiflerinin mobilya tasarımlarında yer alması gerektiğini vurgulayan Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, “İtalya, mobilya sektörüne tasarımları ile damga vuran bir ülke. Bizim ülkemizde de özellikle tasarım noktasında İtalyan stilinin kopyası oluşmuş durumda. Özgün tarzı benimseyen Türk mobilya markalarını tenzih ederek söylemeliyim ki, bu kadar zengin bir kültüre sahip olup, var olan zenginliği kullanamıyor olmak üzüntü verici. Biz Loda Mobilya olarak, İtalya gibi mobilya sektörünü domine eden bir ülkeden ilham alıyoruz fakat kendi kültürel detaylarımızı da tasarım aşamasına dahil ediyoruz. Türk motiflerini modernize ederek, müşterilerimize özgün ürünler sunma gayretindeyiz. Çabamız, esaslı mobilya markalarının Türkiye’den çıkmasını sağlamak ve dünyada mobilyanın başkenti haline gelebilecek alt yapıyı oluşturmak” dedi.

 


Yayın Tarihi: 21/01/2016

Diğer Resimler

Mobilya ihracatı, İMOB İle Artacak
Mobilya ihracatı, İMOB İle Artacak